SENESTE NYHEDER

 • 24/04/2017

  Eftertænksom fyr i version 2.0

  Umiddelbart er Kevin Rossel den samme. For det mest af tiden en glad gut med et ansigt i en smilende udgave. Og når han sætter sig ind i sin supertourisme-racer, så er han lige så hurtig som sædvanligt.

  Han er faktisk hurtigere. Kevin Rossel havde i forvejen banerekorden på Padborg Park med en omgangstid på 59,7. Men under en test i onsdags kørte han endnu hurtigere.

  Og det er da også en Kevin Rossel i version 2.0, der nu er klar til den tredje sæson i dansk motorsports absolutte superklasse. Han er blevet en mere eftertænksom fyr.

  - Allerede i den første sæson overraskede jeg nok ved at kunne køre med blandt de hurtigste. Det fik mig til i 2016 at stirre mig nærmest blind på det at vinde mesterskabet.
  Jeg tænkte simpelt hen alt for meget på det mesterskab, og det gjorde, at jeg i flere tilfælde var overtændt og begik nogle dumme fejl, forklarer Kevin Rossel, og smilet forsvinder for et kort øjeblik.

  Kevin Rossel er allerede debuteret i den europæiske GT4-klasse, hvor han kører Porsche, og i det første løb blev han nr. 7 og i det andet nr. 2.

  - Det var en rigtig god start i den klasse.

  Rossel er dog ikke bange for, at han ikke kan koncentrere sig i OK MOBIL 1 DST i år, fordi han også skal køre Porsche.

  - Nej, når jeg sætter mig i supertourisme-raceren, så er det som at være hjemme. Samtidig kan jeg mærke, at jeg i Roed Performance er kommet i et team, der på alle måder kan støtte mig. Der er styr på tingene.

  Selv om Kevin Rossel blandt 10 supertourisme-kørere viste sig som den hurtigste i en træning på Padborg Park og altså kom under sin egen banerekord, så er han helt klar over, at det i det hidtil største felt bliver svært at vinde.

  - Top-8 er skarpere, så det bliver vanskeligere at overhale, og så er det også sådan, at der altså er flere end mig, der vil vinde.

  Kevin Rossel vil i første omgang slet ikke tænke på, om han nu også står øverst på podiet efter sæsonens sidste løb. I stedet har han nu kun fokus på her og nu. I første omgang er det lørdagens tidtagning på Padborg Park.

 • 23/04/2017

  Endnu flere vil forbi mesteren

  Michel Nykjær fra Næstved har i mange år været en vinder i dansk motorsport. I 2016 vandt han endnu et mesterskab, da han sluttede 1’er i superklassen OK MOBIL 1 DST, og nu forbereder han sig til en sæson, hvor den stjernekører, han er, stiller op som forsvarende mester.
  Han er ganske enkelt den, alle de andre allerhelst vil forbi.

  - Michel Nykjær, er det et pres at skulle forsvare et mesterskab?

  - Når jeg nu tænker nærmere over det, så kan det måske godt være det, men jeg ser også sådan på det, at når jeg nu vandt i 2016, så er jeg også forpligtet til at stille op igen og vise, at jeg stadig kan køre stærkt.

  - Men nu er du den jagede i feltet?

  - Jeg føler mig ikke som en jaget mand, men det er da rigtigt, at der er andre, der nu i den ny sæson håber, de kan få mig ned med nakken.

  - Bliver det sværere at vinde i dansk motorsports superklasse i år?

  - Helt sikkert. De tre, der sluttede lige efter mig, er også med i år, og det bliver det hidtil største supertourisme-felt med flere nye, der også kan køre stærkt.

  - Er du godt forberedt til sæsonpremieren om få dage?

  - Der er ingen tvivl om, at jeg kunne have trænet mere, men økonomien er også en begrænsning, og i år har vi valgt færre men til gengæld mere intensive test, og jeg føler, at jeg under hjelmen har overskud til at komme forbi de andre.

  - Hvad kan publikum forvente af dig i bil nr. 17?

  - At jeg igen kan spille en hovedrolle i et felt, der leverer noget supergodt race med fantastiske overhalinger. Jeg har det godt med min bil, og supertourisme er den helt rigtige klasse for mig. Publikum kan virkelig glæde sig.

  - Bliver du aldrig træt af at vinde?

  - Nej, det tror jeg ikke. Det er stadig dejligt at komme først over målstregen, og for mig er det også vigtigt at vise, at jeg stadig dur til at køre stærkt.

  I den næstsidste test før Åbningsløbet den sidste weekend i april viste Michel Nykjær i øvrigt, at han stadig kan det der med at komme under minuttet for en omgang på Padborg Park.
  Mesteren er ved at være klar til en sæson, hvor han er den, de øvrige 22 kørere i superfeltet allerhelst vil vise deres baghjul til.

 • 20/04/2017

  Far og datter i fuld fart

  Det var et vigtigt møde omkring et bord i en autocamper. Med en eksklusiv gæst. Èn af de store stjerner i dansk motorsport, Nicki Thiim, var på Padborg Park.
  Uden hverken køredragt eller bil. Men til gengæld med gode råd. Sammen med den kendte motorsportscoach Tommy Schröter.

  Nicole Rasmussen og René Rasmussen var de to, der sad og lyttede.

  - Eller selv kom med de rigtige forslag. Tommy er god til at stille de spørgsmål, der gør, at jeg selv skal finde de gode svar, forklarer Nicole Rasmussen.

  Og for Nicole Rasmussen blev det en forrygende testdag, hvor hun for første gang kom tæt på minut-grænsen for en omgang, og det lykkedes faktisk for Nicole at være to sekunder hurtigere sidst på eftermiddagen i forhold til starten om formiddagen. En superflot udvikling.

  René Rasmussen var den, der især lyttede til Nicki Thiim, og det med succes. For første gang kom sjællænderen fra Frederikssund under minuttet på en omgang.
  I det hele taget ser det ud til, at far og datter stiller op til Åbningsløbet i OK MOBIL 1 DST den sidste weekend i april på Padborg Park i fuld fart.

  - Det skyldes ikke bare et godt samarbejde med Nicki og Tommy. Vi har også virkelig forberedt os hen over vinteren til den kommende sæson, og vi har fået et godt team, forklarer René Rasmussen.

  Hen over 2016-sæsonen blev René Rasmussen hurtigere og hurtigere, men han fik og gav også mange buler, mens Nicole Rasmussen led under, at hun ikke kunne forberede sig, som hun ville, fordi hun også skulle klare en studentereksamen.

  - Nu handler for begge om, at de skal blive mere stabile, men det er dejligt at se, at de også allerede nu er hurtigere, siger coachen Tommy Schröter.

  Nicole Rasmussen kunne glæde sig over, at hun på langsiden har forkortet sin bremselængde mod svinget med 30 meter.

  - Nu bremser far og jeg det samme sted. Jeg viste godt, at jeg også skulle gøre det, men det er først i dag, at jeg også er lykkedes med det.

  Nicole siger selv, at hun har lært alt af sin far. Og han ligner én, der er stolt over at være teamkammerat med sin datter. En familie i fuld speed.

 • 06/04/2017

  Den hurtige vikar ønsker revanche

  Møller Madsen og Nykjær har tidligere kørt om kap. Det var i 2001 i Yokohama Cup, og det var med sidste års supertourisme-mester, Michel Nykjær, som den hurtigste. Når 2017-sæsonen åbnes på Padborg Park den sidste weekend i april, håber Møller Madsen på revanche.

  I 2001 hed Møller Madsen Hans Henrik til fornavn. Han er far til den Nicolaj Møller Madsen, der nu på familiens vegne udfordrer Michel Nykjær.
  Nicolaj Møller Madsen har netop været på Padborg Park for at forberede sig til den kommende sæson. Han er vikar for Molly Pettit i Team Roed Performance, og han viste sig som en hurtig afløser.

  I 2015-sæsonen var Nicolaj Møller Madsen også på gæstevisit i den nye superklasse i dansk motorsport. Det blev ikke nogen god oplevelse.

  - Det var på Ring Djursland, og vi havde store problemer med bilen. Nu føler jeg, at det kører meget bedre for mig, og jeg glæder mig til at køre om kap med Michel Nykjær og nogle af gutterne fra dengang, vi kørte gokart, fortæller Nicolaj Møller Madsen.

  Èn af gutterne er Kevin Rossel. De to mødtes for kort tid siden på en bane i Italien i den internationale GT4-klasse med Møller Madsen på førstepladsen lige foran Rossel.

  Nicolaj Møller Madsen glæder sig til at køre på en dansk bane. I OK MOBIL 1 DST er han ikke kun med i åbningsløbet på Padborg. Han sidder også i bilen, når supertourisme-racerne rykker ind i Aarhus.

 • 05/04/2017

  Fartglade franske forberedelser

  Det kan bare ikke blive den sidste weekend i april hurtigt nok.

  Kørerne i den kommende sæsons OK MOBIL 1 DST tager også gerne noget af en omvej for at være klar til 2017-starten i superklassen i dansk motorsport, og det blev tre dage på Circuit d’Albi ved Toulouse med fartglade franske forberedelser.

  Supertourisme er fransk, og virksomheden bag bilerne er Mitjet. Det var på Mitjets hjemmebane, at flere fra sæsonens store DST-felt forsøgte at finde den optimale fart i bilerne.

  Det lykkedes især for Mikkel Mac, der åbenbart nu er ved at finde det helt rigtige setup i sin supertourisme-racer.

  Promotor for Danish Supertourisme, Tom Pedersen, viste, at han også kan køre stærkt.
  Det gjorde han i både en turbomodel og i en V6-udgave.
  - Det handler om at finde den rigtige balance, så konkurrencen bliver fair i forholdet mellem de to typer, og det er nu ved at være på plads, siger Tom Pedersen, der ser frem til et endnu hurtigere felt i 2017-sæsonen.

  Mikkel Mac stiller op for Roskilde Racing Center, og det team havde også de to øvrige kørere, Henrik Jansen og Peter Christensen, med i den sydfranske testlejr.
  Jansen ser ud til at blive hurtig igen i år, og en kører som Kenneth Jensen, der havde både en turbo og en V6-bil med i Frankrig, bliver bedre og bedre venner med V6’eren og kan også blive en hurtig herre, når det går løs på Padborg Park 29. og 30 april.

  Fra Team Prego var Ole Petersen og Tommy Laugesen i Frankrig, og norske Molly Pettit fra Roed Performance var for første gang i år igen bag rattet i en supertourisme-racer, og de er alle ved at finde den fart, der bliver brug for i sæsonen.

  De seks kørere var ikke de eneste fra DST, der var ude på udenlandske baner. To andre fra feltet til åbningsløbet på Padborg Park var i Italien, og i GT4-mesterskabet vandt Nikolaj Møller Madsen foran Kevin Rossel.

  Nikolaj Møller Madsen er gæstekører i DST den sidste weekend i april, og han vender også tilbage til OK MOBIL 1 senere på sæsonen.

 • 21/03/2017

  Bilsport er heltidsjob for Molly

  For den populære norske racerkører Molly Pettit er bilsport blevet et heltidsjob.

  Hun arbejder som tv-reporter i World Rally Championship, men samtidig satser hun også på at være med i motorsport på topplan i Danmark, hvor Molly Pettit igen i år stiller op til OK MOBIL 1 DST.

  Opgaven som reporter i WRC-serien betyder, at Molly Pettit er rundt i 13 lande fordelt på tre kontinenter i løbet af 11 måneder. Alligevel når hun også at være med i en supertourisme-racer i seks test- og løbsweekender i Danmark, Frankrig og Norge i denne sæson.

  - Noget af det mest spændende i år er, at jeg skal køre i en fabriksny racerbil med en V6-motor, og jeg bliver en del af et helt nyt team, Roed Performance, men det vil fortsat være med en Audi-front, fortæller Molly Pettit.

  De mange rejser rundt i hele verden betyder, at der vil være tre løb i DST-serien, hvor Molly Pettit er forhindret i at stille op. Men hun er med på hjemmebanen Rudskogen i Norge, og hun håber på også at kunne køre endnu to løb i sit norske hjemland.

  I en alder af 32 år er Molly Pettit nu fuldtidsprofessionel i bilsport.

  - For 10 år siden bestemte jeg mig for, at jeg ville leve drømmen helt ud og gøre min hobby til mit erhverv. Hver dag på job er en fornøjelse, og jeg bliver aldrig træt af tale om, se på eller selv være med på banen i bilsport, fortæller Molly Pettit.

  Rally-sæsonen er godt i gang, og Molly Pettit er lige vendt hjem fra tredje runde i VM-serien, der blev kørt i Mexico.
  Om 14 dage er hun med i en supertourisme-test i Frankrig, og Molly Pettit stiller første gang op i OK MOBIL 1 DST i 2017-sæsonen i weekenden 13.-14. maj.

  I de løb i DST-serien, hvor Molly Pettit er forhindret i at stille op, forsøger Roed Performance at finde en anden kører, så bilen er med i alle syv afdelinger.

  Foto: Dennis Risager

 • 17/03/2017

  Så er hestekræfterne sluppet løs

  Han sagde det lige ud: Han var pissenervøs. Carsten Lorenzen fra Haderslev har kørt 1600 Challenge, men for første gang satte han sig ind bag rattet i en Supertourisme-racer. Sønderjyden var én af de kørere, der for første gang i denne sæson slap hestekræfterne løs på Padborg Park, og der var for alvor motorsportsforår i luften.
  Carsten Lorenzen kommer i den kommende sæson i OK MOBIL 1 DST i partnerskab med Nicki Kristensen i Kristensen Motorsport, og han bliver én af flere debutanter i superklassen. Lorenzen kørte de første omgange under kyndig vejledning af den rutinerede teamchef Ole Gram og i flere omgange lige efter Nicki Kristensen for at lære den ideelle og hurtigste bane rundt på Padborg Park.
  Carsten Lorenzen er ikke det eneste nye i Kristensen Motorsport. Nicki Kristensens bil har været skilt ad i atomer og samlet igen, og Nicki har fået flyttet gearskiftet op i rattet.
  - Det skulle gerne vise sig at være en fordel, fordi jeg i tæt race nu kan beholde begge hænder på rattet, og selvfølgelig går vi efter at være endnu hurtigere i den nye sæson.
  Også to andre debutanter, Morten Troelsen og Kristian Thorsen, var med til at slippe hestekræfterne løs efter en vinterpause, og Kristian Thorsen fra Kolding sprang direkte fra gokart til Supertourisme. Selv om han fik motorproblemer, var han begejstret for den racer, der i 2016-sæsonen havde Molly Pettit i førersædet.
  Ole Petersen fra Bredebro var for første gang ude i sin V6-ombyggede racer. Den er han endnu ikke blevet helt gode venner med.
  Kenneth Jensen fra Randers råder over tre Supertourisme-racere. Han var ude at køre i den, der i 2016-sæsonen tilhørte Henrik Jansen fra Roskilde, og den var Kenneth Jensen ikke helt tilfreds med, men han råder altså også over endnu en turbo-racer og en V6-udgave, og han har god tid til at finde den bil, der passer ham bedst.

 • 10/03/2017

  Populær kører holder fast i DST

  Norske Molly Pettit har travlt som tv-reporter i en verdensserie indenfor rallysporten, men den populære racerkører kan ikke undvære de danske racerbaner, og hun holder fast i DST.
  Derfor er smilende Molly også med i OK MOBIL 1 i den kommende sæson.

  Molly Pettit bliver en del af det nye topteam Roed Performance, der i forvejen har skrevet kontrakt med Kevin Rossel.

  - Det har været vigtigt for os at få Molly med, for hun er en rigtig god repræsentant for klassen, forklarer teamejeren Jens Roed.

  På grund af tv-opgaven kan Molly Pettit dog kun deltage i fire afdelinger i OK MOBIL 1 DST 2017. Det betyder dog ikke, at bilen holder stille i de tre øvrige løbsweekender.

  - Vi er meget tæt ved at have en aftale på plads med en kører, der er klar til at sætte sig ind i supertourisme-raceren, når Molly ikke kan, fortæller Jens Roed.

  Team Roed Performance vil være telt-nabo med Rasmussen-familien fra Frederikssund, og det betyder, at de to kvinder i klassen, Molly Pettit og Nicole Rasmussen, får et tæt samarbejde.


  Photo: Sinne Colding Thaysen / punkgeneration.dk

 • 09/03/2017

  Superklassen er godt fjernsyn

  Det er en aftale. Samarbejdet mellem OK MOBIL 1 DST og de danske regionale tv-stationer fortsætter i 2017, og det er en aftale, som begge parter er begejstret for.

  - Vi glæder os til igen at forkæle vores seere med motorsport fra allerøverste hylde. De regionale kanaler er som skabt til sportsbegivenheder, hvor vi har tid og plads til, at seerne kan få det hele med, siger direktør i TV Syd, Betina Bendix.

  Det er de seks regioner, TV Syd, TV Midt-Vest, TV Øst, TV Nord, TV Lorry og TV Bornholm, der sender fra fem løb i supertourisme-serien. Dertil kommer, at løbene også live-streames fra TV Syd til hele landet.

  De fem tv-transmitterede løb er:

  Søndag 30. april: Åbningsløb på Padborg Park

  Søndag 14. maj: 2. afdeling på Ring Djursland

  Lørdag 2. september: Night Race på Padborg Park

  Søndag 17. september: 6. afdeling på Padborg Park

  Søndag 8. oktober: Finale på Padborg Park

  Det er Boch & Bjerre/OBDK fra Esbjerg, der producerer udsendelserne, og det bliver igen med de populære Claus Elgaard, Thomas Wulff og Claus Ebberfeld ved mikrofonerne.

  Promotor Tom Pedersen har store forventningerne til 2017-sæsonen.
  - Det er et stærkt felt i OK MOBIL 1 DST i den kommende sæson med endnu flere biler end tidligere set, og de fire hurtigste fra 2016-sæsonen er med igen i år, og dermed er der garanti for noget supergodt race. Klassen har vist, at den på alle måder er meget publikumsvenlig. Det er den for publikum på banerne, men supertourisme er altså også godt fjernsyn, siger Tom Pedersen.

  Danish Supertourisme får endnu mere fart på i 2017-sæsonen, hvor der bliver skruet op for turboen, mens andre biler i feltet nu kommer i en V6-udgave.

 • 24/02/2017

  DST-kører får Ferrari-travlt

  Racerkører Mikkel Mac har lagt sig i overhalingsbanen i sin motorsportskarriere. Det er kun få dage siden, at han blev en del af Team Roskilde Racing Center, og han vender dermed tilbage til de danske baner i Danish Supertourisme i OK MOBIL 1-serien. Men Mikkel Mac skal også ud på de internationale baner, og for en kører, der har så travlt, er det meget passende en Ferrari, han skal sidde i.
  Han har indgået en kontrakt med det fabriksstøttede Ferrari-team AF Corse, og Mikkel Mac skal dele pladsen bag rattet med portugiseren Miquel Ramos. I bil nr. 488 bliver de en del af feltet i GT Open-serien, der afvikles på nogle af de største baner i Europa.
  - Jeg er stolt over at få denne chance, og jeg glæder mig helt vildt til at komme ud på racerbanerne igen, og mine ambitioner er større end nogensinde, siger Mikkel Mac.
  Selv om Mikkel Mac ikke kan stille op i samtlige OK MOBIL 1 DST-løb på grund af opgaver i udlandet, så vil han alligevel kunne kaste noget stjernestøv over superklassen i dansk motorsport og skabe spænding i toppen.

 • 16/02/2017

  Padborg Open's meeting - Endnu et talent vælger Supertourisme-klassen

  Endnu står navnet ikke bøjet i neon i dansk motorsport. Men Kristian Thorsen fra Kolding er endnu ét af de talenter, der vælger Danish Supertourisme. Han har hidtil givet den gas i gokart-klassen, men nu vil han også ud og køre race i en rigtig racerbil.
  Kristian Thorsen har med et par 2. pladser i Danmarksmesterskabet og en 2. plads i det nordiske mesterskab vist, at han virkelig er et talent.
  Kolding-køreren bliver en del af Team Nordic Racing fra Vejle, og han bliver dermed makker med Jesper Egebart, der sluttede helt forrygende af på 2016-sæsonen ved først at vinde Night Race i september – for senere at slutte sæsonen med at vinde alle tre heats på finalesøndagen.
  - Jeg er helt sikker på, at jeg kan lære meget af Jesper, siger ”lærlingen” Kristian Thorsen.
  Han skal køre i den bil, som i 2016-sæsonen havde norske Molly Pettit bag rattet.
  Bortset fra et par runder på Padborg Park, så har Kristian Thorsen ikke det store kendskab til supertourisme-raceren.
  - Men i næste måned skal jeg igen på Padborg Park, og jeg tager også med flere af de andre kørere på en træningslejr i Frankrig, så jeg kan være godt forberedt til en ny sæson, hvor jeg for første gang skal køre en lukket racerbil med baghjulstræk.
  Kristian Thorsen er da også ydmyg overfor den opgave, der nu venter på ham i DST.
  - Jeg kører naturligvis efter, at jeg udvikler mig hen over sæsonen, og hen mod slutningen skulle jeg gerne kunne få øje på en podieplads.
  Kristian Thorsen er 19 år.

 • 15/02/2017

  DST kører skriver kontrakt med BMW GT3 team

  Sidste år besøgte han og hans coach Schubert Motorsport, som er den forlængede arm af BMW i motorsports verden.
  Efter en del snak og forhandling er en kontrakt nu på plads hos Schubert Motorsport og der skal køres test om kort tid.

  Selv om Frederik Nymark deltager i Danish Supertourisme Turbo serien i år, kigger han stadig fremad. Sammen med sin coach Michael Outzen har han siden sidste efterår kigget på muligheder for at komme ud og køre i Europa.

  Michael Outzen har tidligere kørt løb for Schubert Motorsport og det er hans gode kontakt til teamet, som nu giver en ny dansk mulighed.

  Den 9. og 10. februar skal Frederik Nymark besøge teamet for at skrive kontrakt. Der vil også være en test hvor teamet vil teste dæk og have den unge Frederiks input på dæk typerne. Derudover skal Frederik køre to test senere i år.

  Frederik Nymark vil blive en del af Schubert teamet og skal køre tre løb i år i teamets BMW M6 GT3. Teamet vil prøve at gøre Frederik klar til at køre 24 timers løb allerede i 2018.

  ”Det er en kæmpe mulighed for mig! Hvis jeg gør det godt, så er der mulighed for at jeg kan køre en del 24 timers løb inden for to år – måske endda Le Mans. Som sagt, det er en stor mulighed! ”

  Der er ingen tvivl om at det har gavnet Frederik Nymark at få Michael Outzen med i Nymark Racing teamet. Frederik ser denne kontrakt som en mulighed for at kunne leve af at køre racerbil i fremtiden.

  "Frederik er et produkt fra sidste år. De resultater vi fik sidste år, har lukket døren op. og det er det rigtige tidspunkt at Frederik kommer ind i teamet. Bilen blev i sin første sæson testet af BMW fabrikskørere og nu er bilen udviklet til kamp.

  Derfor er det et rigtigt tidspunkt at få Frederik polstret med mere erfaring "fortæller Michael Outzen."

  Selv om Frederik har fået nye muligheder i 2017, har han stadig fuld fokus på DST serien. Sidste år var han tæt på og i år går han efter at vinde DST mesterskabet sammen med Nymark Racing.

 • 14/02/2017

  Padborg Open's meeting - Stor udfordring venter på Rossel

  Kevin Rossel skal ikke alene forsøge at vise, at han hen over en hel sæson i DST er den hurtigste. Den unge østjyde tager nu det store spring ud på de europæiske baner og skal i 2017 også køre i en Porsche. Det er således den helt store udfordring, der venter på Rossel.
  I 2016-sæsonen havde Rossel-familien eget team. Det er lukket ned, og i stedet bliver Kevin Rossel en del af Roed Performance fra Holstebro, der bliver et nyt og spændende bekendtskab i Danish Supertourisme.
  Jens Roed er manden bag det nye racingteam, og han er indstillet på at møde op til sæsonen med to biler, hvor Kevin Rossel bliver førstekøreren.
  Den anden kører kan blive norske Molly Pettit. Hun kan dog ikke køre hele DST-serien, og derfor er en kører som Nicolaj Møller Madsen også inde i billedet i Roed Performance.
  Kevin Rossel skal i 2017 ikke alene køre DST. Han debuterer også i den internationale serie Porsche GT 4. Peter Rossel, der som far er sønnens personlige rådgiver, er klar over, at Kevin Rossel får en travl sæson, men han ser også frem til et år i to biler.
  - Kevin satser på at køre en fuld sæson i superklassen herhjemme, men der er en enkelt weekend, hvor de to klasser kolliderer. Kevin stiller så op dér, hvor han ligger bedst i den samlede stilling, forklarer Peter Rossel.
  Han er begejstret for, at supertourisme-klassen i Danmark nu er så stærk, at kørerne også kan kvalificere sig til en international karriere.
  - Det er Toms store fortjeneste, siger Peter Rossel med henvisning til Tom Pedersen, der er manden bag DST og ejer af Padborg Park.
  Kevin Rossel sluttede 2016-sæsonen med en fantomtid i sidste løb, og derfor er forventningerne til ham store i år i Danish Supertourisme, og nu skal han så også vise, at han kan køre hurtigt i en Porsche.

 • 13/02/2017

  Padborg Open's meeting - Toptalent er tilbage i superklassen

  Mikkel Mac er blevet rangeret som ét af de helt store talenter i dansk motorsport, og i 2016 var det en drengedrøm, der gik i opfyldelse, da han fik sin debut i Le Mans. Nu vender den spinkle mand med det tunge tryk på speederen tilbage til de danske baner i den kommende sæson. Mikkel Mac er igen at finde i supertourisme-klassen.
  - Jeg glæder mig til igen at køre race i Danmark, og jeg ser frem til at blive en del af et godt team, fortæller Mikkel Mac.
  Han bliver let at få øje på i 2017-sæsonen i Danish Supertourisme. Mikkel Mac bliver en del af det Team Roskilde Racing Center, der ellers lignede et afsluttet kapitel efter 2016-sæsonen. Bilerne kommer i et nyt design, men det er fortsat de orange fartdjævle, der stiller op.
  Henrik Jansen var indblandet i flere dramatiske situationer, og han var nok den kører med den største reservedelsregning. Men han viste også, som sæsonen skred frem, at han kan være med blandt de forreste, og derfor giver han den nu fuld gas igen. Det sker sammen med Peter Christensen med Mikkel Mac i den tredje orange racer.
  - Det var Henrik og Peter i samarbejde med Padborg Parks Tom Pedersen, der fik overbevist mig om, at jeg igen skal være med i DST. Jeg er på forhånd klar over, at der vil blive stillet store forventninger til mig. Så er det op til mig at vise, at jeg er hurtig nok til at køre nogle pokaler hjem.
  Mikkel Mac er helt klar over, at han kommer i et skrapt selskab. Et selskab, der blandt andre tæller top-4 fra 2016-sæsonen, Michel Nykjær, Frederik Nymark, Jesper Egebart og Kevin Rossel.
  - Det er jo alle kørere, som jeg kender. Jeg glæder mig helt vildt til igen at kæmpe med og mod dem.
  Mikkel Mac, 24 år, bliver med stor sandsynlighed en berigelse for DST og en garant for et endnu bedre race i superklassen i dansk motorsport. Du kan også følge Mikkel Mac på hans facebook-fanside.

 • 03/01/2017

  Padborg Open's meeting - Vicemester skifter til Prego Racing

  Team Prego Racing, der har adresse på Padborg Park og har Kent Bo Steffensen som teamchef, var med helt fremme i dansk motorsports superklasse i 2016-sæsonen med mesterkøreren Michel Nykjær og teamkammeraterne Martin Vedel Mortensen og Ole Petersen. De tre hastighedslystne repræsenterer også Prego Racing i 2017-sæsonen, og nu bliver en trio til en kvartet. Ny hurtig mand i teamet er vicemesteren fra OK MOBIL 1 Legend Car Cup, Tommy Laugesen.
  - Vi er glade for at få Tommy med på holdet, og dermed bliver næste sæson en endnu større udfordring for Team Prego Racing, siger manden bag Danish SuperTourisme, Tom Pedersen.
  Tommy Laugesen kæmpede med i toppen i den populære Legend-klasse i 2016 og sluttede på podiets næsthøjeste trin, og han rykker nu op i superklassen.
  - Det er en stor chance for mig at komme til at køre i et topprofessionelt team, der allerede har en god erfaring med supertourisme-raceren, og det er et stærkt udgangspunkt for mig, siger Tommy Laugesen.
  Han har allerede siddet i supertourisme-raceren, og han føler sig 100 procent tilpas i den.
  - Så nu kan det kun gå for langsomt med at komme i gang med en ny sæson i OK MOBIL 1 DST, siger en Tommy Laugesen, der allerede nu ser frem til, at det grønne lys tænder på Padborg Park til foråret.
  Og helt i stil med de øvrige i feltet har Tommy Laugesen ikke tænkt sig at holde sig tilbage, når hestekræfterne igen slippes løs i den klasse, der drøner mod en absolut topplacering på popularitets-ranglisten i dansk motorsport..

 • 08/12/2016

  Nyt selskab klar med fire biler

  LS Racing er navnet på et nyt selskab i Vejle, der har overtaget to turbo-racere fra supertourisme-klassen og samtidigt købt to nye V 6-biler, og det er planen, at alle fire racere bliver en del af 2017-feltet i Danish Supertourisme Turbo.
  Bag selskabet står konsulent og tidligere virksomhedsejer Laurits Sørensen.

  Jesper Egebart og Molly Pettit sad i de to turbo-modeller i 2016-sæsonen, og for Jesper Egebart lykkedes det at vise, at det er en racer med topfart i. Det er sandsynligt, at han fortsætter i den bil i næste sæson.

  - Jeg har lavet et selskab, der tæller fire supertourisme-racere, men hvor der også er andet udstyr til motorsporten, forklarer Laurits Sørensen.

  Han har ikke selv en ambition om at drive et egentligt team. Det overlader han til andre. Og det betyder, at Nordic Racing med Per Egebart som teamchef kan fortsætte.

  Det nye selskab kan betyde, at Lars Sørensen – Laurits Sørensens 23-årige søn – kan komme på banen – muligvis i et partnerskab med Jesper Egebart.

  - Under alle omstændigheder skal Lars nok være med til at skrue lidt på bilerne, og hvis han kan skaffe kapital, så kommer han også med ud på banen, forklarer Laurits Sørensen.

  Det er afgjort, at den ene V6-racer fra LS Racing er leaset ud.

  - Jeg er ikke bange for, at den anden V6’er ikke også kommer med i DST-feltet i næste sæson. Der er flere, der allerede har henvendt sig, fortæller Laurits Sørensen.

 • 30/11/2016

  Martin A. skifter til DST

  Racerkøreren Martin Andersen skifter i 2017 til superklassen i dansk motorsport. Den unge, hurtige mand fra Skals ved Viborg, udfordrer nu Michel Nykjær, Frederik Nymark, Jesper Egebart og de øvrige i Danish Supertourisme Turbo.

  - Jeg tog ned til Tom Pedersen på Padborg Park for at teste en supertourisme-racer, og jeg følte straks, at den bil passede bedre til mig, forklarer Martin Andersen.

  Martin Andersen sluttede midt i feltet i DTC-klassen i 2016, hvor der har været op og nedture, men han har vist at han har farten, han satte tredje hurtigste tid til Classic Race Århus under kvalifikationen.

  Han har nu hentet sin nye racer, og hen over vinteren skal den klargøres på Andersen Motorsports værksted, så den er toptunet til sæsonstarten i april 2017.

  - Vi skal nu have bilen ind under neglene, så vi hurtigt kan finde farten i den, lyder det fra Martin Andersen.

  Han erkender, at der er en masse at lære, når han nu sætter sig i en ny racer, men som alle racerkører er Martin Andersen naturligvis også optimist.

  - Jeg håber da, at vi kan give de fleste ”skærm”, som han udtrykker det.
  Martin Andersen, der kommer med sit eget Andersen Motorsport-team, bliver en del af et felt, der ser ud til at skabe den hidtil stærkeste superklasse

 • 22/11/2016

  Superklassen er med i Aarhus

  Superklassen i dansk motorsport kører nye veje i 2017-sæsonen. Og det er veje, der ligger i Aarhus. For første gang er Danish Supertourisme Turbo med på en bybane, og det bliver i Aarhus Classic Race. Dermed får klassen endnu et bevis på, at den er kommet for at blive.

  Løbskalenderen for DST 2017 ser således ud:

  29.-30. april: Padborg Park

  13.-14. maj: Ring Djursland

  20.-21. maj: Aarhus

  17.-18. juni: Rudskogen Norge

  2. september: Padborg Park

  16.-17. september: Ring Djursland

  7.-8. oktober: Padborg Park

  - Selvfølgelig er vi meget glade for, at supertourisme nu også bliver en del af det store motorsportsshow i Aarhus, og jeg er sikker på, at bilerne nok skal give publikum noget rigtig fedt race, for de passer godt til en bybane som den i Aarhus, siger manden bag DST-serien, Tom Pedersen.

  Løbskalenderen viser, at superklassen vender tilbage til den populære bane i Rudskogen i Norge, og så er der på Padborg Park også lagt op til en gentagelse af Night Race, der er blevet den helt store nyskabelse i dansk motorsport.

 • 11/11/2016

  Superklasse med nyt trekantdrama

  Storfavoritten Michel Nykjær fra Næstved havde fået fratrukket points, og lige efter start i finalen holdt han ude i græsset med en smadret front.

  Frederik Nymark fra Hadsten havde pludselig den helt store chance, men så blev han også sendt ud i rabatten.
  Og endelig var der Jesper Egebart fra Vejle, der sluttede 2016-sæsonen med tre sejre på stribe og helt sensationelt nåede med op på mesterskabspodiet. Det var et trekantdrama i supertourisme-klassen. Og det er et drama, som nu genudsendes.

  Promotor Tom Pedersen kan nemlig glæde sig over, at Nykjær, Nymark og Egebart også vil holde klart til start i 2017-sæsonen.
  Dermed vil der være sikkerhed for, at super klassen i dansk motorsport også i den tredje sæson bliver et superhit.

  Fynboen Michael Outzen vandt mesterskabet i den første sæson i Danish Supertourisme Turbo. Han stillede ikke op i et titelforsvar i 2016-sæsonen.

  Men nu bliver det Michel Nykjær, der som den første skal ud i et forsvar af mesterskabet.

  Han viste virkelig sin klasse som supertourisme-klassens stjernekører og vil i næste sæson blive den, alle vil forbi eller holde bag sig.

  Det gælder ikke mindst Frederik Nymark. Han vil sandsynligvis sætte sig i en ny supertourisme-V6’er, og allerede i minutterne efter 2016-finalen var han klar til at udfordre Michel Nykjær.

  Det samme er Jesper Egebart. Han satte sin mesterskabschance over styr tidligt i sæsonen med tekniske uheld og tabte dommerkendelser, men han kom helt fantastisk igen, og han sluttede suverænt som feltets hurtigste.

  Med top-3 på plads har Tom Pedersen fået en superbegyndelse i arbejdet med at skabe et stærkt 2017-felt, med flere end 20 biler.

 • 31/10/2016

  Superklassens karakterbog

  6: Superklasse
  5: Topklasse
  4: Godt kørt
  3: Ikke så ringe endda
  2: Det skal blive bedre
  1: Dumpet


  Karakterbogen er en bedømmelse af kørerne i OK MOBIL 1 DST 2016 hen over hele sæsonen, og der er kun givet karakterer til kørere, der har været med i flere end tre løb.


  MICHEL NYKJÆR: 6
  Efter en svingende 2015-sæson har Michel Nykjær været fokuseret på hele 2016-serien, og han har været meget konstant. Han har kørt som feltets stjerne og blev en populær vinder af det individuelle mesterskab i Danish Supertourisme Turbo, og han udnyttede, at han var en del af et stærkt Team Prego Racing.


  FREDERIK NYMARK: 5
  Især før sommerferien var Frederik Nymark hurtig og var i flere heat endda den suverænt hurtigste. Han har haft 2015-mesteren Michael Outzen som sin personlige coach, og det har styrket den unge kører. I 7. og sidste afdeling var han faktisk i 1. heat nærmere mesterskabet, end han åbenbart selv var klar over.


  JESPER EGEBART: 5
  Før sæsonen blev Jesper Egebart nævnt som forhåndsfavorit til mesterskabet, men en stribe tekniske problemer og dommerkendelser, der gik ham imod, sendte Egebart tilbage i stillingen. Alligevel gav han ikke op, og hans helt store triumf kørte han sig til i finalen, hvor han vandt alle tre heat. Han er bare hurtig.


  KEVIN ROSSEL: 4
  Et 4-tal i karakterbogen vil være en skuffelse for Kevin Rossel. Han har talentet til mere og er også tæt på karakteren 5, men faktisk har Kevin Rossel heller ikke levet op til egne forventningerne i denne sæson. Han har flere gange vist, at han kan køre den hurtigste omgang, men han har svinget for meget i sine præstationer.


  OLE PETERSEN: 4
  Uden for banen er Ole Petersen den stille sønderjyde. Men så snart han sætter sig ind i sin supertourisme-racer, så går det stille af ham. Andre i feltet vil måske endda mene, at han bliver en provokation. Ole Petersen har dog samlet set fortjent, at han nu er blandt de hurtigste. Der er flidspræmie til hans talentudvikling.


  HENRIK JANSEN: 4
  AM-Cup i Danish Supertourisme Turbo fik en helt suveræn vinder i Henrik Jansen. Men efter en lidt for fortumlet første sæson, har Henrik Jansen i år flere gange været med helt fremme blandt de hurtigste, og det er mere end en orange bil, der gør ham til en farverig kører i feltet. Forhåbentlig på gensyn i 2017.


  MARTIN VEDEL MORTENSEN: 4
  Fik en flot debut i superklassen og vandt første heat. Han viste, at han kan køre stærkt, inden en teknisk defekt resulterede i et voldsomt sammenstød med en barriere. Selv om han efterfølgende ikke nåede sin topspeed, var han med til at køre teammesterskabet hjem til Prego, og der er top-forventninger til ham i 2017.


  FREDERIK VODDER: 4
  Det har flere gange været lige ved, men det lykkedes ikke for Frederik Vodder at få det helt store gennembrud i denne sæson. Han er presset rent økonomisk, og det har været en forhindring for det unge talent. Han har givet prøver på talentet, men endnu laver han for mange fejl i pressede situationen eller har været uheldig.


  NICKI KRISTENSEN: 4
  Selv om Nicki Kristensen er feltets mindste kører, så har han flere gange givet prøver på, at han også har et stort format, når han er bedst. Han har vundet heat i 2016-sæsonen, men endnu mangler han at vise en større stabilitet hen over en sæson, og han har også brug for at blive skarpere i tidskørslerne. Det er muligt.


  KENNETH JENSEN: 4
  Denne sæson har været præget af, at den tidligere Legend Car-kører har haft problemer med at finde en stabilitet, og derfor har flere løb været noget rod, men alligevel har Kenneth Jensen vist, at han er en dygtig racerkører, og derfor er der også store forventninger til ham i næste sæson, hvor han går fuldt ind i serien.


  JENS RENO MØLLER: 3
  I sæsonens første løb skulle Jens Reno Møller lige have banket noget rust af foden, der trykker på speederen. Det gjorde han, og den tidligere Le Mans-kører har også været med helt fremme flere gange og vist, at han stadig kan køre race, men han har været for ustabil og har ikke været i nærheden af et mesterskabet.


  MIKKEL BANG JOHNSEN: 3
  Debutanten med den flotteste bil. Han lagde forsigtigt ud, men hen over sæsonen blev han hurtigere og kom op blandt de forreste. Desværre fik han bilen ødelagt i næstsidste afdeling, og selv om den var klar til finalen, så fik han nye skrammer, og den unge Aalborg-kører fik en skuffende afslutning, men han kan komme igen.


  RENÉ RASMUSSEN: 3
  Sammen med datteren Nicole kom René Rasmussen med ind i Nymark Racing, og det har vist sig at blive en fordel for René Rasmussen. Han startede svagt, men han fik bedre og bedre styr på rutinen, og i sæsonafslutningen viste køreren fra Frederikssund, at han også kører stærkt nok til at blande sig i topracet.


  MIKKEL GREGERSEN: 3
  Selv om Mikkel Gregersen ikke hører til de yngste i feltet, så kom han alligevel som debutant i DST uden den helt store erfaring. Den manglende racer-praksis viste sig i sæsonens begyndelse, og hans hold skulle også begynde forfra, men det er alligevel lykkedes for Mikkel Gregersen at udvikle sig i den rigtige retning.


  MICHAEL BERGMANN: 3
  Der er næppe en anden, der lever lige så godt op til betegnelsen som gentleman-kører som Michael Bergmann. På det felt er han et forbillede for de øvrige i feltet. Michael Bergmann ved godt selv, at han ikke altid er blandt de hurtigste, men han forsøger aldrig at give bilen eller andre skylden, når han ikke topper.


  MOLLY PETTIT: 3
  Opgaven som tv-reporter i en verdensomspændende rally-serie har betydet, at Molly Pettit var nødsaget til at springe et løb over i DST, og hun har måske også manglet den nødvendige tid til supertourisme-opgaven, men alligevel har hun vist, at hun er en god racerkører, og hun er en god repræsentant for DST.


  KIM RØDKJÆR: 2
  Når der i dag er en supertourisme-klasse i Danmark, så skyldes det Kim Rødkjær i et samarbejde med Padborg-Park-ejeren Tom Pedersen. I den første sæson var Kim Rødkjær udelukkende i kulissen, men efter at være trådt ud af selskabet, har han selv siddet i en supertourisme-racer i år. Det har været svært for ham.


  NICOLE RASMUSSEN: 2
  En debut i Danish Supertourisme Turbo faldt sammen med en studentereksamen, og derfor havde Nicole Rasmussen ikke den tid til at køre race, som er nødvendigt. Derfor blev det en vanskelig debut for hende, og hun har haft det svært både med bil og tid. Men hun har viljen, og hun vil blive bedre i 2017-sæsonen.

 • 20/10/2016

  Finale's meeting - Prøv lykken på Padborg Park

  Endnu inden, manden bag de to populære klasser i dansk motorsport, Danish Supertourisme Turbo og Legends Car, er færdig med at rydde op efter en fantastisk finale på 2016-sæsonen, inviterer Tom Pedersen til åben bane på Padborg Park.
  Det bliver prøv lykken for mange, der drømmer om en karriere som racerkører.
  Onsdag den 26. oktober bliver der mulighed for at prøve en tur i en supertourisme-racer eller i en Legends Car, og Padborg Parks ejer forventer noget af et rykind.
  - Jeg er blevet ringet ned, og jeg har modtaget mange mails fra kørere eller teamchefer, der håber på at komme med i én af de to klasser i 2017, fortæller Tom Pedersen.
  10 minutter i en supertourisme-racer koster 2.000 kr. plus moms.
  10 minutter i en Legends Car koster 1.500 kr. plus moms.
  Det er penge, som senere kan vise sig at blive mere værd.
  - De kørere, der efterfølgende vælger at stille op i Danish Supertourisme Turbo eller i Legends Car Cup, får test-pengene i rabat på tilmelding til sæsonen, forklarer Tom Pedersen.
  Ud fra den store interesse forventer han, at der bliver 25 biler i 2017-feltet i supertourisme, og sandsynligvis vil Legends-feltet tælle endnu flere biler.

  Tilmelding til Tom Pedersen på tom@padborgpark.dk

 • 09/10/2016

  Finale's meeting - Guld til både Nykjær og Egebart

  Før 2016-sæsonen i OK MOBIL 1 DST var Michel Nykjær og Jesper Egebart de to største favoritter. Det var en forudsigelse, som de to helt levede op til. Efter søndagens finale på Padborg Park kunne Nykjær fra Næstved gå rundt med en guldhat på hovedet som årets mester i den nye superklasse i dansk motorsport, men Egebart fra Vejle stod tilbage med et måske endnu større smil. Han leverede en helt fantastisk sidste søndag i den populære supertourisme-serie og vandt alle tre heats.
  I finaleheatet startede Jesper Egebart lige efter Ole Petersen, men allerede i første sving var Egebart i spidsen, og han kunne køre endnu en helt suveræn 1. plads hjem til sit team, der ledes af en stolt far, Per Egebart.
  I finalen gik Ole Petersen fra Bredebro for alvor på jagt efter Egebart. Og han var alt andet end populær i Roskilde Racing Center, da han ramte Frederik Vodder og puffede sig til den 2. plads, Vodder havde forsvaret. Ole Petersen blev idømt to strafomgange for forseelsen. Mens sønderjyden alligevel kunne kaste sig ud i en tæt duel med Team Prego Racing-kammeraten Michel Nykjær, så faldt en vred Vodder tilbage på 5. pladsen, og endnu engang måtte han kigge langt efter podiet.
  Michel Nykjær sluttede 2’er i finalen, og der var på intet tidspunkt tvivl om hans mesterskab.
  - Jeg kunne også mærke i denne sæson, at jeg var blevet sulten efter at vinde et mesterskab igen. Derfor kan jeg også glæde mig rigtig meget over denne titel.
  Jesper Egebart havde også rigtig meget at glæde sig over.
  - Det er selvfølgelig superdejligt at vinde alle tre heat, og jeg kan også kun være tilfreds med, at jeg dermed kørte mig op på en samlet 3. plads i serien. Jeg mistede mesterskabschancen tidligt i sæsonen efter en stribe uheld, men jeg har vist, at jeg kan køre stærkt, og jeg vil køre med om mesterskabet i næste sæson.
  Det tyder alt på, at Frederik Nymark fra Hadsten også vil. Han sluttede på 2. pladsen.
  - Selvfølgelig kan jeg ærgre mig over, at jeg i heat 1 smed en stor chance for at indhente Nykjær væk, fordi jeg satsede i et overhalingsforsøg, men jeg kørte for at vise, at jeg ikke bare var tilfreds med at blive nr. 2, og jeg er i sidste ende tilfreds med min sæson.
  AM Cup i Danish Supertourisme Turbo blev vundet helt suverænt af Henrik Jansen fra Roskilde foran René Rasmussen, Frederikssund og Mikkel Gregersen, Kolding.
  Team-mesterskabet gik til Team Prego Racing, det vil sige Martin Vedel Mortensen fra Odense og Ole Petersen, foran Nymark Racing og Kristensen Motorsport.
  Finalen fik i øvrigt en kuriøs indledning, da seks biler kom for sent ud af pitten, og derfor kom de først på banen, da starten var gået, og feltet var forbi pitudgangen. Dermed var de uden chance for at vinde, men alligevel var det imponerende, at Kevin Rossel kunne køre sig op på en 6. plads.

 • 09/10/2016

  Finale's meeting - Nymark havde ikke opgivet

  Frederik Nymark gik en lille tur sammen med sin personlige coach, sidste års DST-mester Michael Outzen, efter heat 1 i finalen på OK MOBIL 1 DSR. Nymark lå på en 6. plads, og hvis han var blevet dér, havde han haft den helt store chance for at vinde mesterskabet. Men han satsede, og i et overhalingsforsøg blev han presset ud af asfalten af Frederik Vodder, og så var det slut for Nymark.
  Alligevel havde han ikke givet op i heat 2. Selv om han også i dette heat var indblandet i et sammenstød, som Michel Nykjær slap billigere uden om, og den førende i mesterskabet kom op på en 5. plads, mens Nymark faldt tilbage. Men ikke ret længe. Han gik forbi Nykjær, og mens Frederik Nymark kunne køre over stregen med plus 16 points, så måtte Michel Nykjær på næstsidste omgang se sig overhalet af Christian Loft, og Nykjær blev noteret for 14 points.
  Dermed er mesterskabet ikke afgjort før finalens finale på Padborg Park.
  Molly Pettit startede forrest, men hun kom for langt ud i første sving, og samtidig blev hun klemt fra stort alle sider og endte ude i græsset. Hun kom tilbage på banen, men med en ødelagt front. En stor skuffelse for nordmanden.
  Christian Loft kører i den eneste V6-udgave i supertourisme-klassen, og han fik sit gennembrud med en 6. plads.
  Ole Petersen blev som i heat 1 nr. 2, men endnu engang var det Jesper Egebart, der var helt suveræn, og det bliver nu en finale, hvor det sandsynligvis vil blive til en ny duel mellem de to om det øverste trin på podiet.

 • 09/10/2016

  Finale's meeting - Favoritter fanget i vildt crash

  Jesper Egebart var helt suveræn og vandt heat 1 i OK MOBIL 1 DST-finalen på Padborg Park. Det bliver der ikke ændret på. Tidtagningens hurtigste, Ole Petersen, blev nr.2 efter en tæt duel med Nicki Kristensen, der var startet i poleposition, og det bliver der heller ikke rokket ved, men ellers er resultatlisten kun foreløbig, for der flyver flere protester rundt i luften efter et dramatisk løb, hvor de tre førende og favoritter til mesterskabet var indblandet i et vildt crash.
  Efter mindre en halv omgang krøllede feltet sig sammen, og flere biler var indblandet i sammenstødet. Det var tilfældet for Michel Nykjær, Frederik Nymark og Kevin Rossel, der i første omgang fik ansvaret for dramaet og også blev straffet med en stop and go.
  Den kendelse var Kevin Rossel ikke enig i.
  - Hvad skulle jeg gøre. Nymark kører på tværs, og jeg bliver puffet bagfra, siger Kevin Rossel.
  Mens Nykjær måtte trille i pit med store skader på bilen, så forsøgte både Frederik Nymark og Kevin Rossel at køre videre, og Nymark nåede op på en 5. plads, inden han i en ny tæt duel med Frederik Vodder kom ud i græsrabatten, og dermed var han sendt ud af heatet og af kampen om de vigtige points.
  Michel Nykjær kom overraskende tilbage på banen med en bil, der bare var nødtørftigt repareret, og han kunne også køre endnu et par points ind på sin mesterskabskonto. Det er dog endnu uafklaret, om han bliver mødt af en protest. Under alle omstændigheder kan Nykjær køre ud med et forspring på 24 points til Frederik Nymark.
  Det indledende crash var ikke det eneste. Dramatikken fortsatte lige til det ternede flag, hvor René Rasmussen kom over stregen få centimeter foran Frederik Vodder, der lige efter ramte René Rasmussen.
  Midt i forvirringen lykkedes det Molly Pettit at køre sig frem på sin hidtil bedste placering. Hun blev nr. 8, og hun starter nu hest 2 fra en førende position.

 • 08/10/2016

  Finale's meeting - Stille sønderjyde lader dækkene tale

  Han kører heldigvis hurtigere, end han snakker. Ole Petersen fra Bredebro er den stille sønderjyde, der er meget bedre til at lade dækkene tale, og han viste sig som den hurtigste kører i lørdagens tidtagningen på Padborg Park. Dermed fik han den bedst mulige start på finalen i OK MOBIL 1 DST.
  Det var seriøse forberedelser og 70 omgange på banen i onsdags, der blev belønnet. Ole Petersen havde været i mesterlære hos Padborg Park-ejeren Tom Pedersen. Han kunne på en computerskærm se, at han var for langsom midt i svingene.
  ”Du bremser for hårdt med venstre fod, prøv om du også kan bremse med højre fod”, lød det gode råd til Ole Petersen.
  Han blev hurtigere i svingene, og det gav de tusinddele af et sekund, der var nok til, at han i bil nr. 97 kørte den hurtigste omgang i 59,651.
  Det mest utrolige var, at han få minutter før tidtagningen ikke kunne være sikker på, at han i det hele taget kom ud at køre. Men mekanikerne i Team Prego Racing viste deres ypperste håndværk og fik gearkassen repareret i sidste øjeblik.
  Bemærkelsesværdigt er det også, at der var syv kørere under minuttet, og Kenneth Jensen på 7. pladsen fik noteret tiden 59,930.
  I kampen om mesterskabet i Danish Supertourisme Turbo lykkedes det for den førende Michel Nykjær med næsthurtigste tid at udbygge sit spinkle forspring med fire points i forhold til nærmeste forfølger, Frederik Nymark, der sluttede 4. hurtigst. Det var lige foran nr. 3 i OK MOBIL 1 DST, Kevin Rossel.
  Alligevel er intet afgjort før søndagens tre heat. I heat 1 bliver det Nicki Kristensen, der starter i forreste række med Kenneth Jensen ved sin side, mens Ole Petersen og Michel Nykjær skal starte i fjerde række, og her vil Nykjær altså være lige bag ved sin nærmeste rival, Frederik Nymark.

 • 07/10/2016

  Finale's meeting - Superrace bliver endnu bedre

  Hvem bliver dansk supertourisme-mester på søndag?
  Spørgsmålet stilles til manden bag Danish Supertourisme Turbo, Padborg Park-ejeren Tom Pedersen. Han har travlt i disse dage. Som rådgiver for unge kørere, der forsøger at kappe brøkdele af sekunder fra deres omgangstider. Som reparatør på en tribune. Han er alt-mulig-manden. I weekenden køres 7. og sidste afdeling af OK MOBIL 1 DST 2016, og det sker på hans egen bane i Sønderjylland.
  - Mesterskabet er slet ikke afgjort. Motorsportsunionens Amatør- og Ordensudvalg har netop afgjort, at Michel Nykjær er blevet diskvalificeret i heat 2 og 3 i Night Race, hvor han scorede mange points, som han nu mister, og dermed er finalen helt åben. Det bliver måske først afgjort i allersidste heat på søndag, og der er nu tre favoritter.
  Hvem står på de tre eftertragtede podiepladser efter sidste omgang på søndag?
  - Michel Nymark, Frederik Nymark og Kevin Rossel. Men det er helt sikkert, at Jesper Egebart vil gøre alt for, at min forudsigelse bliver gjort til skamme for i hvert fald den ene plads.
  Hvilken kører har været sæsonens største positive overraskelse?
  - Jeg kunne pege på flere, men vælger at stoppe ud for Martin Vedel Mortensen. Han vinder sit første heat som debutant, og han har vist, at han kan køre rigtig stærkt. Han mangler endnu lidt mere erfaring, når han er ude i tæt race. Men det er også positivt, at Ole Petersen kører med helt oppe blandt de hurtigste, og Mikkel Bang Johnsens udvikling hen over sæsonen har været imponerende.
  - Jeg vil også meget gerne fremhæve Nymark Racing. Frederik Nymark fik virkelig meget fart på især midt på sæsonen, og med lidt mere erfaring, så havde han også haft endnu flere points. Frederik er én af mesterskabs-favoritterne i 2017.
  Hvad har været den største skuffelse?
  - Jesper Egebart. Ikke fordi han har kørt dårligt, men han har i helt urimelig grad været forfulgt af uheld, og så er der også et par dommerkendelser, der er gået ham imod. Jeg glæder mig til at følge ham her i finalen, for jeg tror, at han vil gøre alt for at vinde og vise, at han hører til blandt de bedste.
  Din vurdering af sæsonen som helhed?
  - Det er en dejlig udfordring at være promotor for klassen. Det har været en sæson mættet med virkelig superrace, og så har der gennemgående også været en god stemning i feltet, selv om der selvfølgelig også har været kontroverser efter sammenstød på banerne.
  Hvilke forventninger har du til 2017-sæsonen?
  - Forventningerne er store. Det bliver endnu bedre race. Som det ser ud nu, så når vi næste sæson op på 25 biler. Der er rigtig stor interesse fra mange for at komme til at køre supertourisme, og allerede nu ligger det fast, at årets danske mester i Legend Car, Kevin Verner, kører supertourisme næste år.
  Hvilken rolle kommer den nye V6-udgave af supertourisme-raceren til at spille?
  - V6-udgaven er blevet godt modtaget, og der vil nok være mindst fem af dem i 2017-feltet. Den er lige 10 procent sjovere at køre i, og så lyder den bare som en rigtig racerbil. For at skabe lige vilkår med turbo-udgaverne, så bliver V6’eren tungere, men samtidig arbejder vi på at udvikle turboen, så alle kommer til at køre stærkere næste år.

 • 06/10/2016

  Finale's meeting - Kæmpedrama før finalen i superklassen

  Selv om motorerne endnu ikke er startet, så er der alligevel masser af larm på Padborg Park. Det er en mødelokaleafgørelse, der udløser det helt store drama før weekendens finale i OK MOBIL 1 DST, og endnu inden den første hurtige omgang er kørt, er Frederik Nymark kommet helt op i bagklappen på den førende Michel Nykjær. Han sidder tilbage som den store taber.
  Det er en afgørelse i Dansk Automobil Sports Unions Amatør- og Ordensudvalg, der gør, at Nykjær mister sin ellers så suveræne føring og nu er truet af både Frederik Nymark og Kevin Rossel.
  Nykjær vandt 2. heat i Night Race i begyndelsen af september og blev nr. 2 i heat 3. Dermed kunne han sætte 47 points ind på sin mesterskabskonto.
  Teknisk kontrollant fandt efterfølgende frem til, at det tilladte ladetryk var overskredet i de to heat, men dommerne på Padborg Park mente ikke, at der var foregået noget ulovligt, og Michel Nykjær fik i første omgang lov til at beholde sine værdifulde mesterskabspoints.
  Det var efterfølgende promotor Tom Pedersens selskab, Driftsforeningen Padborg Park, der appellerede den afgørelse til Amatør- og Ordensudvalget. Og det selv om det er Tom Pedersen, der ejer netop det Team Prego Racing, som Nykjær kører for.
  Tom Pedersen ville for alt i verden undgå, at andre teams kunne mistænke ham for, at hans egne kørere blev behandlet bedre end konkurrenterne. Ret skal være ret.
  Nykjær og hans mekanikere havde ikke bevidst gjort noget ulovligt. Det var en teknisk defekt, der udløste det forhøjede ladetryk, som blev vurderet til at give en hurtigere bil.
  Michel Nykjær mister altså nu 47 points, og han står til 436, mens Frederik Nymark nu har 415 points, og det er altså kun 21 points, der nu skiller de to. Kevin Rossel har 404 points og er nu også lukket ind i mesterskabskampen.
  Dermed bliver weekendens finale det helt store drama, hvor det kan komme til at gå hedt for sig ude på den efterårskolde asfalt.

 • 04/10/2016

  Finale's meeting - Nu kører Nykjær med hovedet under hjelmen

  Undskyld Michel Nykjær, men for at sige det ligeud, så kørte du med hovedet under armen i den første sæson i den nye superklasse i dansk motorsport.

  Sjællænderen er ét af topnavnene på de danske baner, men i 2015-sæsonen spredte han sig over så meget, at intet rigtigt blev til noget.
  Han var uden den helt afgørende koncentration, og blandt andet præsterede han at tabe bagenden på sin superturisme-racer ind i barrieren under en træning, og han var flere gange i konflikt med dommerne.

  Helt anderledes i OK MOBIL 1 DST i denne sæson. For nu kører Michel Nykjær fra Næstved med hovedet under hjelmen. Han er som forvandlet.
  Han har vist, at han stadig er en fantastisk racerkører. Ikke mindst demonstreret i Night Race, hvor han missede tidtagningen, fordi en teknisk defekt betød, at han ganske enkelt ikke kun starte bil nr. 17.

  Derfor startede han bagest i 1. heat, men alligevel lykkedes det for ham at køre sig frem i feltet, og helt vildt blev det, da han kom ind i sidste sving som nr. 10, men han var oppe som nr. 8 få meter senere, da han passerede målstregen. Det betød, at han startede i poleposition i 2. heat, som han så vandt suverænt.

  I Night Race-finalen var Team Prego Racings Michel Nykjær i sin KIA også med fremme blandt de hurtigste, men i stedet for at gå ind i et måske hasarderet angreb på den førende Jesper Egebart med risiko for at ende i sandkassen, så valgte han at køre sikkert i mål og dermed score endnu flere points i mesterskabsstillingen.

  Michel Nykjær kører ikke kun stærkt. Han kører også klogt, og det betyder, at han stiller op til weekendens sæsonfinale på Padborg Park som den førende i mesterskabet med 483 points.

  Han er favorit til at vinde endnu et dansk mesterskab til sin imponerende samling. Men alligevel er finalen ikke afgjort. En teknisk defekt eller et sammenstød er altid den ukendte faktor i et race. Nærmeste udfordrer er Frederik Nymark, der har 412 points vil forfølge sin chance til det sidste, mens Kevin Rossel på 3. pladsen har 400 points.

  Selv når kørerne trækker deres to dårligste resultater fra, er der ikke den store forskel på de tre. Det er derfor på Padborg Parks asfalt, at det hele afgøres på søndag.

 • 03/10/2016

  Night Race's meeting - Stor weekend venter Team Prego Racing

  Hvis succes blænder, så er det godt, at det er et solbrille-team, der kan se frem mod en stor weekend på Padborg Park.

  Rigtig meget står på spil for Team Prego Racing, hvor Michel Nykjær fra Næstved skal forsvare sin føring i det individuelle mesterskab i OK MOBIL 1 DST, mens Martin Vedel Mortensen fra Odense og Ole Petersen fra Bredebro kører om team-mesterskabet.

  Michel Nykjær fører superserien med 483 points, og det er 71 flere end nærmeste rival, Frederik Nymark fra Hadsten. Men for det første skal de to dårligste resultater trækkes fra i slutregnskabet, og så ligger der også en protest mod Nykjær, som endnu ikke er afsluttet.
  Intet er altså afgjort.
  Alligevel er han i sin KIA favorit til at køre det danske supertourisme-mesterskab 2016 hjem til Team Prego Racing, der har den erfarne Kent Bo Steffensen som teamchef og Brian Wede som chefmekaniker.

  Martin Vedel Mortensen og Ole Petersen udgør Prego-duoen i team-mesterskabet, og de to har kørt 676 points sammen og fører før finalens sidste omgange. De er udfordret af Nymark Racing med Frederik Nymark og René Rasmussen, der har samlet 603 points sammen.

  Team Prego Racing har således den helt store mulighed for at vinde både det individuelle mesterskab og team-mesterskabet på søndag. Sker det, vil det naturligvis være en triumf for de tre kørere, men det vil også være en succes for hele teamet.

  Men der venter også publikum en dramatisk finale, der især bliver en duel mellem Team Prego Racing og Nymark Racing.

 • 03/09/2016

  Night Race's meeting - Egebart blev nattens racerkonge

  Night Race levede helt op til alle forventninger. Igen lagde Parborg Park bane og tilskuerpladser til den helt store motorsportsfestival, og det blev med Jesper Egebart som nattens racerkonge. Han startede finalen i næstsidste afdeling i OK MOBIL 1 DST fra front, men han dumpede så i første omgang ned på en 3. plads, mens Frederik Vodder overtog føringen med Kevin Rossel lige efter sig.
  Frederik Nymark kom i første omgang godt fra start, men han fik et puf, og så holdt han ude i græsset. En kæmpeskuffelse for den unge kører.
  Vodder forsvarede sin spidsposition og balancerede flot igennem på en bane, hvor det ikke alene var blevet mørkt. Det begyndte også at regne.
  Jesper Egebart kom først forbi Rossel, og i opløbssvinget viste han hele sin klasse og kom forbi Vodder på ydersiden, og Michel Nykjær, der var kommet fra en startplacering som 8, benyttede duellen mellem de to til også at komme forbi Vodder.
  I sidste ende kom også Ole Petersen forbi den ellers tappert kæmpende kører fra Roskilde, og Frederik Vodder måtte altså tage til takke med en 5. plads.
  For Jesper Egebart var det en kæmpeforløsning at komme op på sejrspodiets øverste trin. Førstepladsen i finalen i Night Race er måske den mest eftertragtede i hele sæsonen, og Egebart kronede en stor lørdag, der begyndte med hurtigste omgang i tidtagningen.
  I AM-klassen i OK MOBIL 1 DST er Henrik Jansen helt suveræn i denne sæson. Og den klasse viste han også i Night Race, hvor han sluttede øverst på sejrsskamlen med Rene Rasmussen og Mikkel Gregersen på siderne.
  Selv om Michel Nykjær indledte lørdagen med motorstop, endnu inden han var kommet ud på banen, så blev Night Race alligevel en god dag for sjællænderen. Han vandt suverænt 2. heat, og med 2. pladsen i finalen er han stærkt på vej mod mesterskabet, mens Jesper Egebart har skabt endnu mere spænding om rækkefølgen efter Nykjær.

 • 03/09/2016

  Night Race's meeting - Top-3 viste deres klasse i mørke

  Det er en lørdag aften. Og det blevet mørkt på Padborg Park. Som det også skal til Night Race, og i 2. heat viste top-3 i mesterskabet i OK MOBIL 1 DST klassen. Det var ikke mindst tilfældet for den førende i serien, Michel Nykjær, der startede i pole, og hans førsteplads var aldrig i fare.
  Efter en bundskraber i tidskørslen viser Nykjær sig nu igen som en rigtig stjernekører, men både nr. 2 i mesterskabet, Frederik Nymark, og nr. 3, Kevin Rossel, kørte så stærkt, at de også viste sig som absolutte topkandidater i feltet.
  Frederik Nymark startede 4’er, men i en flot duel med Kevin Rossel rykkede han op på 2. pladsen efter en helt perfekt overhaling.
  Ole Petersen, der startede 2’er, kunne ikke holde sin placering. Ikke kun Nymark og Rossel kom forbi den ellers så race-stærke sønderjyde. Også Jesper Egebart kom forbi, og han starter nu forrest i finalen med Nymark og Rossel lige efter sig.
  Den førende Michel Nykjær indleder den finale, alle er helt vilde med at vinde, fra en 8. plads.

 • 03/09/2016

  Night Race's meeting - Drama bag en suveræn vinder

  Nicki Kristensen – med sine 43 kilo feltets absolut letteste kører – var alligevel sin vægt værd i guld, da 1. heat i Night Race på Padborg Park blev kørt. Han startede forrest, og der blev han, og Nicki Kristensen blev en helt suveræn vinder og fik 25 værdifulde points ind på sin konto i OK MOBIL 1 DST.
  Mens Nicki Kristensen nærmest i ro og mag kunne køre sin 1. plads hjem, så udspillede der sig et drama bag ham.
  Kort efter start blev Michel Nykjær ramt og sendt uden for banen. Han kom tilbage, men han var sidst og langt efter feltet. Et sammenstød mellem Mikkel Bang Johnsen og Kenneth Jensen betød en alt for langsom safetycar på banen, og det blev faktisk en fordel for Nykjær. Den førende i mesterskabet, der missede tidtagningen med en motor, der ikke ville starte, kom igen op til feltet, og da løbet igen blev givet fri, gik han på overhalingsjagt,
  Før sidste sving var han nået op på 10. pladsen, men på de sidste meter fik han overhalet to og kom ind på den 8. plads, der betyder, at han starter forrest i 2. heat.
  Superdramatik leverede Frederik Vodder og Jesper Egebart. Vodder var oppe på en 2. plads, mens tidtagningens hurtigste, Jesper Egebart, var kørt op fra en 8. plads i starten, og over tre omgange lå Vodder og Egebart nærmest side om side i kamp om 2. pladsen. Det var et race, der virkelig begejstrede publikum.
  Jesper Egebart vandt i sidste ende den værdifulde 2. plads, mens Frederik Vodder også blev overhalet af Martin Vedel Mortensen og ganske givet var alt andet end tilfreds med 4. pladsen, selv om han kørte et fremragende løb.
  Ole Petersen startede fra en placering som 12, men han viste, at han elsker at køre race, og på et tidspunkt var han endda helt oppe på 5. pladsen. Han sluttede 7’er.
  Frederik Nymark blev nr. 5 foran Kevin Rossel, og dermed forsvarede Nymark sin 2. plads i mesterskabet og kom også lidt nærmere den førende Michel Nykjær.

 • 03/09/2016

  Night Race's meeting - Egebart kom hurtigst fra start

  Allerede nu bør det være afgjort, at årets fighterpokal i OK MOBIL 1 DST tilfalder Jesper Egebart. Han har i den grad været ramt af modgang og uheld i denne sæson, men alligevel har han ikke opgivet, og lørdag fik han den bedst tænkelige start på det fantastiske Night Race på Padborg Park. Egebart var hurtigst i tidtagningen, og endelig kunne han igen sætte maksimumpoints ind på sin konto.
  Han kørte faktisk de tre hurtigste omgange, den hurtigste var på 59,499.
  Også en anden kører fik at mærke, at held og uheld er tæt forbundet i motorsport. Den førende i supertourisme-mesterskabet, Michel Nykjær, har været både dygtig og heldig i denne sæson, men alt held var væk, da han skulle køre ud til tidtagningen. Endnu inden han var kommet ud på banen, gik motoren i stå, og det lykkedes trods adskillige mekanikeres hektiske arbejde ikke at få bilen i gang igen.
  Dermed fik Nykjær ingen points, og han skal starte sidst i 1. heat, og der er bragt fornyet spænding ind i superklassen.
  Seriens nr. 2, Frederik Nymark, var nemlig næsthurtigst, og lige efter fulgte Kevin Rossel, der også er på 3. pladsen i mesterskabet. De to var også under minuttet.
  Roskilde Racing Center med Frederik Vodder og Henrik Jansen havde også god fart på de orange biler og blev 4 og 5 i tidtagningen. Det glædede sikkert køreren, der fulgte lige efter. Kenneth Jensen overtager nemlig Roskilde-teamet i næste sæson.
  Tidtagningens 7. plads kørte Martin Vedel Mortensen sig til, og lige efter fulgte Nicki Kristensen, Han skal nu starte heat 1 fra poleposition.
  Ole Petersen, der før Night Race ligger på en 4. plads i DST, skuffede med kun at køre 12. bedste tid. Han befinder sig tydeligvis bedre i tæt race end i en tidtagning.
  Night Race tæller to debutanter. Michael Vesthave jr. sidder I den racer, der normalt har Jens Reno Møller bag rattet, og Christian Loft kører den nye Supertourisme V6. De er kommet i skrapt selskab, men kom alligevel ind på placering 13 og 15.

 • 02/09/2016

  Night Race's meeting - Ukuelig fighter overgiver sig ikke

  Et syn, der imponerer: Racerkøreren Jesper Egebart er fighteren, der bare nægter at overgive sig. Onsdag var han på Padborg Park for at forberede sig til lørdagens Night Race i OK MOBIL 1 DST. Alene mand. Uden sit team. Han kørte, han skruede, han kørte, han skruede. Motorhjelmen af. Motorhjelmen på.
  Før sæsonstarten var Jesper Egebart fra Nordic Racing i Vejle den største favorit til mesterskabet sammen med Michel Nykjær. Hvor Nykjær har levet op til favoritværdigheden, så har Egebart været ramt af modgang på stribe. Dommerkendelser, der er gået imod ham. Tekniske problemer med bilen.
  Alligevel forbereder han sig med usvækket engagement til lørdagens store motorsportsfestival på Padborg Park. Han har også fået monteret to små forlygter på supertourisme-raceren, og endnu engang går han efter én af de eftertragtede pladser på podiet.
  - I Night Race 2015 blev jeg nr. 3 i finalen, og nu går jeg selvfølgelig efter en sejr. Jeg har nu alt at vinde og efterhånden intet at tabe, siger en travl Jesper Egebart.
  Han er faldet tilbage på 5. pladsen i den samlede stilling med 278 points, og mesterskabsdrømmene er overført til næste sæson.
  Sønderjyden Ole Petersen har også forberedt sig til Night Race. Han kører ud til lørdagens tidtagning og tre løb som nr. 4 i dansk motorsports nye superklasse. Han har kørt 298 points ind på sin konto.
  Kevin Rossels bil var på Padborg Park. Det var Kevin Rossel ikke. Efter en teknisk kontrol på Ring Djursland er bilen igen samlet, og teamchef Peter Rossel fik manden bag Danish Supertourisme Turbo, Tom Pedersen, til over 10 omgange at tjekke, at bilen igen er samlet rigtigt.
  - Publikum vil få en superhurtig Kevin at se på lørdag, lover hans far.
  Kevin Rossel er oppe på en 3. plads med 325 points. Og han har blikket stift rette mod finalen. I sidste års Night Race kom han først over målstregen efter et dramatisk opgør med Michael Outzen, men han havde overhalet i gul flagzone og blev flyttet tilbage på en 4. plads. Den gule skuffelse skal vaskes væk nu.
  Michel Nykjær fører OK MOBIL 1 DST 2016 med 423 points foran Frederik Nymark med 352. Det er således langt fra afgjort, hvem der i sidste ende indtager de tre pladser på podiet.

 • 01/09/2016

  Night Race's meeting - Ubeskrevet blad i vrinskende hingst

  Den lyder som en vrinskende hingst i selskab med de hurtige hopper. Manden bag Danish Supertourisme Turbo, Padborg Park-ejeren Tom Pedersen, har importeret en ny model af de racere, han har fået med i den nye superklasse i dansk motorsport. En racer med to ekstra cylindre som potensforlængere i forhold til de fircylindrede turbo-racere.
  Der er tale om en Supertourisme V6, og Tom Pedersen har selv siddet bag rattet i raceren over mange omgange på sin bane. Det handler om at finde frem til bilens styrke, men samtidig har Tom Pedersen også kørt i én af de Supertourisme-biler, der deltager i lørdagens Night Race, for at kunne sammenligne omgangstiderne.
  - Det handler om at finde ud af, hvor mange kilo ekstra, der skal ind i V6-udgaven, så det bliver en lige og fair konkurrence med alle de øvrige Supertourisme-biler, forklarer Tom Pedersen.
  Han er foreløbig nået frem til, at der placeres omkring 50 kilo bly i den vrinskende hingst, så den sekscylindrede kører rundt på lige vilkår med de firecylindrede.
  Det bliver ikke Tom Pedersen, der kører Supertourisme V6-raceren på lørdag. Den chance får et ubeskrevet blad.
  Christian Loft fra Hadbjerg mellem Randers og Aarhus er blot 19 år, og han har holdt et års pause efter en gokart-karriere.
  - Det er selvfølgelig noget af et spring. Den er noget tungere at styre, og den er nok også noget mere temperamentsfuld end en gokart, siger Christian Loft, der betragter sig selv som en lærling.
  Hans placeringer kommer i øvrigt ikke til at tælle med i seriens regnskab, men alligevel har Tom Pedersen store forventninger til bilen.
  - Vi får muligheden for at vurdere, om det er fremtidens model, og vi kan finde frem til, hvordan vi ligestiller turbo-udgaverne med en V6-racer, forklarer manden, der i øvrigt også lige fik prøvet Michel Nykjærs nye køredragt af.

 • 30/08/2016

  Night Race's meeting - Team med ny kører og stor optimisme

  Kristensen Motorsport fra Ikast møder op til Night Race på Padborg Park med både smil og supergode forventninger. Selv om den ene kører i teamet, Jens Reno Møller, er forhindret i at stille op, så kommer begge biler alligevel med ud på banen. Ny kører er Michael Vesthave Jr. fra Aarhus, og Nicki Kristensen vil sætte sig ind bag rattet som førstekører i den anden bil med stor optimisme.
  - Nicki kommer med en heatsejr i OK MOBIL 1 DST på Ring Djursland, og han viste også, at han er hurtig i en supertourisme-racer på Jyllandsringen i weekenden, siger teamchef Ole Gram.
  Nicki Kristensen stillede op i Special Saloon-klassen i den bil, han normalt kører Danish Supertourisme Turbo i, og han fik lagt 85 kilo bly ind i raceren. Alligevel kunne han blande sig blandt de bedste.
  Michael Vesthave Jr. har et godt øje til en plads i DST-feltet i næste sæson, og han får nu muligheden for at prøve kræfter med den hurtige og ildsprudlende racer.
  Han har erfaring fra Youngtimer-klassen siden 2013, og Michael deltog også i 24 timers løbet i Dubai for få måneder siden.
  - Michael er en fornuftig kører, der også har vist, at han kan være hurtig, så vi er glade for at kunne give ham en chance, siger Ole Gram.
  Endnu mere glæder han sig over, at der nu er kommet rigtig god fart i Nicki Kristensens bil. Og Ole Gram afslører, at Nicki kommer til Night Race med en ekstra fordel.
  - Vi har kun brugt 12 ud af de 20 dæk, der er til rådighed i sæsonen, så der har vi en fordel i forhold til flere andre teams.

 • 29/08/2016

  Night Race's meeting - Bedste event gentages på Padborg Park

  Night Race 2015 blev en kæmpesucces, og denne fartglade og oplyste festival blev da også kåret til årets bedste event i dansk motorsport. Og nu kommer Night Race heldigvis også i en 2016-udgave. Velkommen på Padborg Park lørdag den 3. september.
  Padborg Park-ejeren og manden bag Danish Supertourisme Turbo, Tom Pedersen, investerede sidste år flere end 300.000 kroner i et lysanlæg, og når deltagerne i OK MOBIL 1 DST kører finalen den første lørdag i september, så bliver det efter mørkets frembrud.
  Tom Pedersen har været ude i langvarige forhandlinger for at få en tilladelse til igen at køre race en lørdag aften, og nu er et accept endelig på plads.
  - Vi ser hen til igen at skabe en fest for publikum, og racet på banen bliver naturligvis ekstra spektakulært, når bilerne får lys på, og banen bliver oplyst, og hvor publikum får den helt særlige aftenstemning med flotte lysspor hen over Padborg Park, siger Tom Pedersen.
  Det er 6. afdeling af OK MOBIL 1 DST, der afvikles som Night Race, og alle de øvrige i feltet skal nok have langt lys på, hvis de skal kunne få øje på den førende i mesterskabet, Michel Nykjær.
  På Ring Djursland lagde han i weekenden yderligere afstand til sine forfølgere, men alligevel er der fortsat tæt race om de tre eftertragtede pladser på podiet.
  Finalen i 2015-Night Race var motorsport i topklasse og blev et drama i en fantastisk kulisse. Der er på alle måder lagt op til en gentagelse af en succes i år.

 • 19/08/2016

  Night Race's meeting - Sjovt skifte fra synshal til racerbane

  Den bil vil ikke klare et syn. Supertourisme-raceren har hverken blinklys eller signalhorn, og forlygterne er falske. Alligevel er ejeren af et bilsyn i Sønderborg, Ulrich Andersen, ikke det mindste betænkelig ved at sætte sig ind i bilen. Måske fordi den meget hurtige bil har nogle supergode bremser. Og han er med, når OK MOBIL 1 DST fortsætter med Night Race lørdag den 3. september.
  Ulrich Andersen har overtaget den supertourisme-racer, som Kurt Thiim i 2015-sæsonen sad i, og som Ulrik Linnemann har kørt et par gange i denne sæson.
  Ulrich Andersen har faktisk én gang tidligere kørt supertourisme. Det var på Sturup i Sverige i 2015.
  - Der oplevede jeg det på den måde, at jeg fik nogle bøllebank. Men nu skal det prøves igen, siger Ulrich Andersen, inden han kører ud på Padborg Park for at forberede sig til Night Race.
  Det bliver med nr. 76 på den blå-hvide racer. Fordi det nummer et ét, der altid følger Ulrich Andersen, og som han også kører med på sin Ford Escort i en klasse for historiske biler.
  Han har med Team Synshallen Sønderborg sammensat et helt nyt hold til superklassen i dansk motorsport. Og Ulrich Andersen er ikke kun med for en kort bemærkning.
  - Jeg vil også være med i 2017-sæsonen, og jeg glæder mig til at køre noget godt race, som er en dejlig afveksling fra det daglige arbejde i en synshal, siger Ulrich Andersen.
  Han er i øvrigt ikke den eneste synshal-ejer i OK MOBIL 1 DST. Ulrich Andersen er kollega med den førende i superklassen, Michel Nykjær, der har et bilsyn i sin hjemby Næstved.

 • 14/08/2016

  September Løb's meeting - Forfølgerne tabte det meste & Nykjær vandt resten

  To finish first you first have to finish. Det er en meget, meget gammel sandhed i motorsport – og blandt Danish Supertourisme-kørerne er Michel Nykjær den der har været med i gamet længst. Måske derfor var allerede inden løbsweekenden på Ring Djursland den førende i mesterskabet. Og måske derfor var han det også efter søndagens sidste løb. For da røgen var drevet over efter finalen stod Michel Nykjær endnu en gang øverst på skamlen.

  Det havde ikke været en uproblematisk weekend, men måske var det netop rutinen der gjorde, at Nykjær trods modgang reddede gode point med hjem og yderligere øgede forspringet. I en grad, så han bliver mere end svær at hente for forfølgerne.

  Der var nemlig ingen af de to oplagte titelkandidater Frederik Nymark eller Jesper Egebart, der klarede sig igennem weekenden uden alvorlige skrammer. Både på bilerne men værre endnu på pointkontoen. Begge var ude for kombinationer af tekniske uheld og påkørsler på banen. Nymark fandt aldrig farten i bilen efter en bukket styrestang i første heat og rodede konstant rundt flere niveauer under hvor han normalt befinder sig. Point fik han dog med hjem.

  Så heldig var Egebart ikke: Samtlige heat udgik han af. Han havde ellers farten, og hvis nogen var i tvivl, så skulle de lige have set tredje heat. Det virkede som prototypen på klichéen at ”Han havde noget at bevise efter de kiksede to første heat”, og Egebart var decideret flyvende. Flot og aggressiv kørsel blev dog lige en anelse for aggressivt, og så var der to strafbaner i bonus. I det tætte DST-felt er det en katastrofe, og Egebart var derefter i praksis sat ud af spillet. I princippet var det salt i såret, at han så senere måtte udgå med defekt kardanaksel. Egebart tog det i stiv arm, og mente bagefter at alt var dømt til at gå galt denne weekend, så han halvvejs ventede på hvad der ville blive det næste.

  Også Ole Petersen måtte udgå af tredje heat efter en påkørsel, og var i lighed med mange andre kørere ikke i højt humør efter weekenden. Han havde ellers også haft fart i bilen og leveret gode præstationer i de første heat. Påkørslen var i øvrigt med Frederik Nymark, og de to havde helt omvendte opfattelser af, hvem der var årsag til sammenstødet.

  Weekendens lykkeligste historie er vel Martin Vedels tilbagevenden til sejrsskamlen. Det fandt sted i andet heat, og sejren var overbevisende, og Vedel fik dermed manet al skepsis om hans fysiske og mentale form efter forårets alvorlige ulykke samme sted i jorden. Han ER tilbage.

  Få var dog så lykkelige som Molly Pettit, hvis første sejr i am-divisionen udløste deciderede glædestårer. Hun delte podiet med René (andenpladsen) og Nicole Rasmussen (trediepladsen), og det er vist længe siden podiet har været så stor en fornøjelse at se på.

  Se http://www.supertourismes.dk/dk/ for den opdaterede mesterskabsstilling indenfor kort tid.

 • 14/08/2016

  September Løb's meeting - Nykjær kikser – Vedel tilbage i storform

  Andet heat i Danish Supertourisme viste, at intet er sikkert i racing. Heller ikke for en sikker favorit. Den titel har Michel Nykjær nydt hele sæsonen, men han gjorde sit bedste for at sætte det over styr på første omgang.

  Nykjær startede som sekser med lå yderst for enden af langsiden, og i forsøget på at hænge på dér rundt i det første sving gik det galt: Et lille puf fra Ole Petersen udviklede sig til et komplet spin, og sjettepladsen var omsat til en sidsteplads. Og tak for det, for det holder liv i mesterskabsspændingen.

  For at det ikke skal være løgn, så gentog scenariet sig på anden omgang: Nu bare med Henrik Jansen, der fører Am-divisionen, i rollen som spindoktor. Det kostede ham endnu mere dyrt, og han måtte senere i pit, blot for at komme ud igen og slutte fire omgange efter vinderne.

  Forrest i feltet var der anderledes styr på tingene: Martin Vedel fastholdt sin første startplacering, men kunne ikke slappe af i de første omgange, hvor Frederik Vodder og Kevin Rossel på de næste placeringer var holdt oppe bagved. Vedel så presset ud, men han skulle bare varmes op. Fra midt i løbet øgede han afstanden, og da først han havde fået luft, så viste han sig tilbage i storform og var ved slut hele fem sekunder foran Vodder. Et næsten uhyggeligt forspring i DST-sammenhæng, og flot af Martin Vedel, der var stærkt tilbage efter sit frygtelige uheld på Ring Djursland i foråret.

  Bag ham udviklede kampen om andenpladsen sig ikke: Det var tæt, men noget statisk med Vodder, Rossel, Mikkel Bang Johnsen og Ole Petersen som perler på en snor. Det virkede til tider som om Vodder var stopklods for forfølgerne, og helt ukarakteristisk var det Ole Petersen, der var bagerst i toget af biler. Der var ikke mange alvorlige forsøg på overhalinger, men netop Ole Petersen stod for det bedste: Det var i sidste sving før målflaget, men på ydersiden af Mikkel Bang Johnsen var det svært. Men forsøget fik Bang Johnsen til at kikse sin linie, og Ole Petersen var hurtig til at udnytte den chance og omsatte sit forsøg på ydersiden til et dyk indenom og først ud af kurven igen.

  Udfordrerne Nymark og Egebart gør sig håb om at slå favoritten Nykjær, men hvad skete der? Egebart's frygtelig weekend fortsatte og han måtte udgå mens Nymark fik kørt sig op på en sjetteplads. Det hjalp pointmæssigt. Men om det er nok til at holde liv i drømmene?

  Michel Nykjær starter som toer i finaleheatet, Nymark otter. Og Egebart – kommer han overhovedet ud at køre igen? Mekanikerne arbejder på højtryk og siger JA!

 • 14/08/2016

  September Løb's meeting - Katastrofe for Nymark lader Nykjær få luft

  Hold nu op et første heat i Danish Supertourisme Turbo: Overraskelserne var ikke ligefrem i underskud, og humøret blandt kørerne kunne ikke være mere forskellig efter endt arbejde på den bakkede Ring Djursland.

  Rullestarten var sjældent set tættere, og det blev Nicki Kristensen, Jens Reno Møller og Henrik Jansen, der dominerede de første omgange. For de to førstnævnte fortsatte opturen, for efterhånden som løbet skred frem øgede Nicki bare sit forspring. En positiv overraskelse var at Jens Rene Møller stort set fulgte hans tempo, og på helt sikker vis beholdt andenpladsen uden på noget tidspunkt at være truet.

  Heller ikke selvom det var seriefavoritten Michel Nykjær, der endte som treer. Det skulle Nykjær dog arbejde en del for, og hans kamp med Henrik Jansen var flot, spændende og ikke mindst tæt. Jansen holdt føringen i am-divisionen til slut, foran Molly Petitt, der også havde et godt race med gode dueller. Som det var mange steder i feltet.

  Kevin Rossel nåede trods stærk kørsel kun op på syvendepladsen, men havde flere stærke overhalinger, herunder en superskarp for enden af langsiden – det gik ud over Martin Vedel, der endte som otter. Ole Petersen kørte denne gang sit eget meget stærke løb hvilet blev belønnet med femtepladsen. Men som sagt var der masser af helte – og også meget uheldige helte:

  Herunder Frederik Nymark, hvis kamp for fortsat at kunne være med i kampen om mesterskabet gik helt galt: Der SKAL gode point til, og han kæmpede hårdt for dem – for hårdt, skulle det vise dig: Den helt store taber i dagens første heat må siges at være Nymark, der dermed fortsatte de uheldige takter fra tidtagningen: Det var et overhalingsforsøg på Jansen, der gik fuldstændigt galt, og Nymark mistede en placering til ikke bare Nykjær, men også mange andre. Og for at gøre ondt værre kom han aldrig ind i kampen igen, men endte helt nede på en tolvteplads – en katastrofe for hans mesterskabsambitioner.

  Den anden oplagte kandidat Jesper Egebart gik det ikke meget bedre: For ham blev blev det kun en tiendeplads og dermed samme sorte udsigt for mesterskabsambitionerne.

  Nykjær kan derimod være glad med sin tredieplads og de andres relative fiaskoer: Der er nu pointmæssigt set mindre pres på ham og hans mesterskab. Men der er med garanti et par kørere, der er MEGET sultne efter revanche i de næste heat senere på eftermiddagen!

 • 13/08/2016

  September Løb's meeting - Kevin Rossel med flyvende start

  Kevin Rossel nåede ikke helt op over forventningernes overligger før sommerferien i OK MOBIL 1 DST, men i lørdagens tidtagning på Ring Djursland lukkede han eftertrykkeligt munden på de kritikere, der har forholdt sig kritisk til hans tider i denne sæson, som ikke helt har været på niveau med hans afslutning på 2015-sæsonen, hvor han var feltets hurtigste.
  Længe så det ud til, at den førende i mesterskabsserien i dansk motorsports superklasse, Michel Nykjær, ville være den, der kunne køre den hurtigste omgang på Djursland med tiden 49,803. Men Kevin Rossel kom altså flyvende fra start her efter sommerpausen og tjekkede ind med tiden 49,677. Hurtigste mand i klassen.
  Michel Nykjær var næsthurtigst, men det var med de mindst mulige brøkdele foran tidtagningens positive overraskelse, Mikkel Bang Johnsen. Han fik noteret tiden 49,883.
  Med tiden 49,886 var Henrik Jansen den fjerde, der kom under de 50 sekunder for en omgang på Ring Djursland. Han har tydeligvis tænkt sig at køre med oppe blandt de hurtigste i år.
  Nicki Kristensen havde 8. hurtigste tid, og han skal derfor starte i pole position i søndagens 1. heat – i øvrigt med sin teamkammerat, Jens Reno Møller, lige skråt bagved sig.
  Frederik Nymark havde problemer med at komme op i fart og sluttede med kun 6. hurtigste tid. Det er han ikke tilfreds med.
  Jesper Egebart er åbenbart den evige uheldige i denne sæson. Han blev ramt af en teknisk defekt og fik slet ikke noteret en tid, og han kommer derfor til at starte sidst i søndagens første løb.

 • 11/08/2016

  September Løb's meeting - Debutant-overraskelse på Djursland

  En overraskelse bliver en del af feltet i OK MOBIL 1 DST i weekenden på Djursland. Det er Nicki Petersen fra Hornslet, der debuterer i den nye superklasse i dansk motorsport, og han kan gå hen og blive et spændende bekendtskab i Danish Supertourisme Turbo.

  Han er kun 21 år, men alligevel er det efterhånden 11 år siden, han første gang kørte race i en gokart, og Nicki Petersen har siden både kørt Nascar i USA og siddet i én af de store tordenbiler i DTC.
  Det er Alex Stubberup Frederichsen, der har fået plads til Nicki Petersen i sit team. Kim Rødkjær er den ene af de to kørere i teamet, og Kenneth Jensen skulle have været den anden. Men den hurtige Jensen er også en dygtig pilot, og han befinder sig oppe i de højere luftlag i weekenden, og han kan derfor ikke være med på Ring Djursland.

  - Derfor er der blevet plads til Nicki. Han er en meget talentfuld kører, og jeg glæder mig til at præsentere ham på Djursland, fortæller Alex Stubberup Frederichsen.

  Nicki Petersen kører med nr. 74. Det er det nummer, der følger ham.
  Han har selv beskrevet sig som en temperamentsfuld kører, og han arbejder med at blive dygtigere til at administrere dette temperament, når han sidder i en racerbil, så det kan omsættes til maksimal fart.
  Før lørdagens tidtagning i OK MOBIL 1 DST er der fire træningspas, og det betyder, at Nicki Petersen får mulighed for at lære Supertourisme-raceren bedre at kende, inden det gælder om at køre den hurtigste omgang.

 • 11/08/2016

  September Løb's meeting - Favoritkører har øje på nyt mål

  På forhånd var Jesper Egebart udset til at blive en mesterskabsfavorit på linje med Michel Nykjær fra Næstved i OK MOBIL 1 DST. Men uheldige kendelser i en teknisk kontrol og i et dommertårn betyder, at Egebart tabte terræn i første sæson-halvdel i den nye superklasse i dansk motorsport inden sommerferien. Alligevel har han ikke mistet modet.
  Selv om Jesper Egebart erkender, at Michel Nykjær nok er kommet for langt foran.
  - Der er stadig to pladser på podiet at kæmpe om, og det har jeg tænkt mig at gøre, siger Jesper Egebart.
  En onsdags-test på en regnvåd Padborg Park har vist, at Jesper Egebart har masser af fart i sin bil, og at han vil være med helt fremme, når supertourisme-serien fortsætter på Ring Djursland i weekenden efter en sommerpause.
  Han afviser også, at han er bitter over den modgang, han kørte ind i først på sæsonen – i øvrigt i modsætning til teamchef Per Egebart i Nordic Racing.
  - Der var for mig tale om nogle uheldige omstændigheder, og i næste sæson kan det være helt anderledes, siger Jesper Egebart.
  Før sommerpausen var det Frederik Nymark, der for alvor tog kampen op med Michel Nykjær. I weekenden har Jesper Egebart tænkt sig at blande sig i den topstrid, og han har blikket stift rettet mod et nyt mål.
  - For mig handler det nu om at vinde så mange heat og finaler som muligt. Jeg vil med op på podiet.

 • 09/08/2016

  September Løb's meeting - Tilbage på Djursland uden frygt

  Det så dramatisk ud. En teknisk defekt betød, at Martin Vedel Mortensen fra Odense blev hamret ind i en barriere på Ring Djursland. Den uheldige kører tilbragte de næste 14 dage på en sofa. Det er nu tre måneder siden. I weekenden fortsætter OK MOBIL 1 efter en sommerpause, og Martin Vedel Mortensen vender tilbage til sin ulykkesbane i en genopbygget supertourisme-racer.
  - Jeg kommer helt uden frygt. Det er nok andre, der er mere nervøse, end jeg er, siger Martin Vedel Mortensen under en test på Padborg Park.
  Han indledte sæsonen på fornemste vis ved at vinde det første løb i 2016-serien i superklassen i dansk motorsport, men siden har han ikke været helt fremme, og flere har gættet på, at han fortsat er mærket af ulykken og det voldsomme sammenstød.
  Det afviser Martin Vedel Mortensen.
  - Det er ikke noget, jeg overhovedet tænker på, når jeg sidder i min supertourisme-racer.
  Martin Vedel Mortensen forklarer, at det viste sig vanskeligt at få den samme fart i bilen igen efter at det meste var skiftet ud efter mødet med barrieren.
  - Der har simpelt hen manglet nogle hestekræfter. Når vi kørte på en langside, kunne jeg se, at jeg blev langsommere end de øvrige i feltet.
  De manglende hestekræfter er nu fundet på Team Prego Racings værksted, og Martin Vedel Mortensen stiller op med mere optimisme end frygt på Ring Djursland.
  - Jeg er klar til at vinde igen.

 • 04/08/2016

  September Løb's meeting - Det handler om mere end wienerbrød

  Der skal noget til at holde det våde danske sommervejr ud. Især for racerkørere, der har valgt at forberede sig til anden halvdel af supertourisme-sæsonen på en regnglat Padborg Park. Det kræver masser af wienerbrød. Og det guffer de i sig. Far og datter. Rene Rasmussen og Nicole Rasmussen. Sammen med 2015-mesteren Michael Outzen. Men det handler altså om meget mere end wienerbrød.
  Michael Outzen er knyttet til Nymark Racing, hvor han normalt først og fremmest er personlig coach for Frederik Nymark. Men Outzen forsøger nu også at hjælpe Rene Rasmussen og Nicole Rasmussen frem i feltet.
  - Jeg arbejder på at få dem indstillet til at blive både skarpere og hurtigere. I stedet for bare at slappe af i sommerpausen, så gælder det om at blive stærkere fysisk og mentalt og få bilen indstillet til at kunne yde det maksimale, forklarer Michael Outzen.
  Nicole Rasmussen er netop blevet student. Hun havde frem mod eksamen kun begrænset tid til at forberede sig til deltagelsen i OK MOBIL 1, og hun indtager da også positionen som feltets røde baglygte.
  - Nu får jeg mere tid til at køre race, og jeg får en masse ud af samarbejdet med Michael Outzen. Det, jeg siger, bilen gør ude på banen, kan han omsætte til noget, mekanikerne kan bruge, og på den måde lærer jeg hele tiden noget, siger Nicole Rasmussen.
  Hun vil væk fra sidstepladsen i feltet og tror på, hun bliver hurtigere, når OK MOBIL 1 DST genoptages i næste weekend på Ring Djursland.
  Rene Rasmussen er også begejstret for samarbejdet med Michael Outzen.
  - Jeg får en større selvtillid, og jeg lærer at forstå bilen meget bedre, forklarer Rene Rasmussen.
  Selv på en vanskelig bane viste han, at han måske allerede er blevet hurtigere. Han kørte en omgangstid, der fik andre til at spærre øjnene op.

 • 22/06/2016

  Supercars's meeting - Nykjær er stjernen i superklassen

  Michel Nykjærs karriere tæller flotte sejre og mesterskaber. I 2015-sæsonen mishandlede den lynhurtige sjællænder sin karriere, og i flere forskellige klasser fandt han aldrig et altafgørende fokus. Helt anderledes i denne sæson, hvor han koncentrerer sig om supertourisme-serien. Nykjær fra Næstved har vist sig som det, han er: En stjernekører, der kan begejstre et publikum.

  Michel Nykjær i sin KIA-supertourisme fra Team Prego Racing har her, hvor hele feltet nu er gået på sommerferie, lagt sig i spidsen i OK MOBIL 1 DST 2016. Han har virkelig vist star-quality, og han fører superklassen i dansk motorsport med 344 points.
  Han lever dermed også op til rollen som forhåndsfavorit. Den rolle har Jesper Egebart fra Vejle haft lidt vanskeligere ved at holde fast i, selv om han ellers kører stærkt. Det skyldes, at køreren fra Nordic Racing nu to gange er blevet diskvalificeret, og det har naturligvis kostet dyrt på pointkontoen. Jesper Egebart er faldet tilbage på 3. pladsen i OK MOBIL 1 DST med 259 points, og han får i de tre afdelinger efter sommerferien ikke kun brug for sin egen hurtighed. Der er to andre, Michel Nykjær og Frederik Nymark, der skal køre ind i en stribe uheld.

  Frederik Nymark har kørt sig op på 2. pladsen med imponerende 297 points, og alle, der følger supertourisme-klassen, spærrede øjnene op, da køreren fra Hadsten ikke kun kunne indhente den førende Michel Nykjær i finalen på Rudskogen i Norge, men også køre tilsyneladende ret nemt forbi.
  Åbenbart er det lykkedes for hans team, Nymark Racing, og i et samarbejde med 2015-mesteren Michael Outzen at sammensætte en ekstrem hurtig bil med en kører, der bliver bedre og bedre.

  Nr. 4 i OK MOBIL 1 DST er Ole Petersen fra Bredebro. Han er kommet ind i Team Prego Racing, og det har gjort ham bedre. Ole Petersen kan køre stærkt, og så er han stædigheden selv, når det gælder om at forsvare en position. Til adskillige konkurrenters store frustration. Den stille sønderjyde kan absolut være tilfreds med første del af 2015-sæsonen. Han har 253 points.

  Det er Kevin Rossel fra Vejle næppe. Altså tilfreds. Selv om en placering som nr. 5 med 244 points ser positivt ud. Unge Rossel sluttede 2015-sæsonen som den hurtigste, men han har i denne sæson ikke helt levet op til hverken egne eller andres forventninger. Han har skiftet team og har nu sit eget. Kevin Rossel skal med op og køre om en top-3-placering efter sommerferien.

  Frederik Vodder fra Roskilde Racing Center er nr. 6 i Danish Supertourisme Turbo med 197 points. Han har haft både tekniske og økonomiske problemer, og der har også sneget sig en kørefejl ind, men hvis Frederik Vodder får den nødvendige opbakning, kan han også leve op til forventningerne om, at han vil køre med om en finalesejr, når serien genoptages 13.-14. august.

  Martin Vedel Mortensen fra Odense – den tredje kører i Team Prego Racing – startede lovende og blev sæsonens første heatvinder, men et alvorligt crash på Ring Djursland har sat ham tilbage. Martin Vedel har endnu ikke genfundet topfarten, men han kan få gavn af en sommerpause nu og komme stærkt tilbage. Han står på 196 points

  Top-10 slutter med tre positive overraskelser. Spinkle Nicki Kristensen kører som et mandfolk, og han har flere gange blandet sig blandt feltets hurtigste. Han er på 178 points. Mikkel Bang Johnsen fik først sin supertourisme-racer kort før sæsonstart, og han og hans team havde vanskeligheder i begyndelsen, men den unge kører fra Aalborg bliver hurtigere og hurtigere.

  Henrik Jansen fra Roskilde runder top-10 af. Han er såkaldt gentlemen-kører – dog uden at han tager det med gentlemen alt for alvorligt, og han imponerer i denne sæson med sin fandenivoldske stil, der flere gange har sendt den orange Jansen-racer op blandt de forreste i feltet.

  Lidt længere tilbage i feltet er det nok især Jens Reno Møller fra Kristensen Motorsport, der efter sommerferien vil presse på for at komme med op i top-10. Den tidligere Le Mans-kører fra Ikast var tæt på sin første sejr på Rudskogen i Norge.

  Det løb var Molly Pettit fra Drammen forhindret i at deltage i. Hun vil dog alligevel i den resterende sæson gøre alt for at nå målet, der er en placering som nr. 10.
  OK MOBIL 1 DST 2016 er således langt fra afgjort.

 • 12/06/2016

  Supercars's meeting - Nymark udfordrer for alvor Nykjær

  To må deles om tronen i dansk motorsports nye superklasse. Det blev en kendsgerning på norsk grund. Kia-køreren Michel Nykjær fra Team Prego Racing fører OK MOBIL 1 DST, og han har kørt en rigtig flot weekend på Rudskogen. Nykjær viser virkelig sin ubestridte klasse. Men det er altså Frederik Nymark fra familie-teamet Nymark Racing, der lige her og nu er den hurtigste af de to.

  I finalen kom den førende Michel Nykjær bedst fra start, mens Frederik Nymark tabte en placering til Ole Petersen fra Team Prego Racing. Men Nymark kom undtagelsesvist helt problemfrit forbi sin sønderjyske ærkerival. Han var dog et godt stykke efter Nykjær, der lignede én, der ville køre endnu en finalesejr sikkert hjem.

  Der ser dog ud, som om den unge Hadsten-kørers samarbejde med 2015-mesteren Michael Outzen nu virkelig giver resultat. Nymark er blevet mere aggressiv i sin kørsel og er blevet klogere, når racet bliver tæt.

  Lige godt 10 minutter inde i finalen var det så Nymark, der dukkede først ud af et sving, og han kørte sin førsteplads sikkert over stregen.
  Der var ganske enkelt mesterklasse over den duel, og Nymark udfordrer nu for alvor Nykjær.

  Ole Petersen lå på en 3. plads, og igen var han køreren, der havde en supertourisme-hale efter sig. Han og Kevin Rossel, Jesper Egebart og Mikel Bang Johnsen bød virkelig op til close race. Det var fremragende reklame for Danish Supertourisme Turbo.

  Mikkel Bang Johnsen kørte sit hidtil bedste løb og kom faktisk i mål som nr. 3, men han blev idømt en tidsstraf på fem sekunder, og det sendte aalborgenseren tilbage til en 6. plads. Han havde fortjent bedre.

  I stedet blev det Kevin Rossel fra Rossel Racing, der fik den tredje plads på podiet, mens Ole Petersen i sidste ende måtte nøjes med en 4. plads.

  Henrik Jansen fra Roskilde Racing Center viste igen, at han i denne sæson vil være oppe blandt de hurtigste, og han blev nr. 5.

  Jesper Egebart var oppe og snuse til 3. pladsen, men så fik han problemer med bilen og faldt tilbage på 7. pladser lige foran Frederik Vodder fra Roskilde.

  Fynboen Martin Vedel Mortensen, der er den tredje kører i team Prego Racing, har endnu ikke fundet den samme speed som inden det alvorlige crash på Ring Djursland, men med en 9. plads kom han dog i den eftertragtede top-10, der havde den kørende teamchef Alex Stubberup Frederichsen på 10. pladsen.

  For superklassen blev det en forrygende weekend i Norge, og OK MOBIL 1 DST viste endnu engang ypperlig race. Feltet går nu på sommerferien. Den varer til den anden weekend i august, hvor klassen fortsætter serien på Ring Djursland.

  Og mesterskabet er på ingen måde afgjort. Michel Nykjær har en flot føring, men han får intet forærende, og Frederik Nymark har nu kørt sig ind i det lille, eksklusive selskab af mesterskabs-favoritter.

 • 12/06/2016

  Supercars's meeting - Mesterskabsfavoritter i tæt duel

  Hvilken finale? Det er de to førende i mesterskabet i OK MOBIL 1 DST, der starter forrest i finalen på Rudskogen, og dermed er der lagt op til et brag af en afslutning på en super racerweekend i det norske.

  Lige efter Nykjær og Nymark følger Kevin Rossel og Ole Petersen i 2. startrække, i 3. startrække holder weekendens positive overraskelse, Jens Reno Møller, med Frederik Vodder ved siden, og i 4. række er det Jesper Egebart og Martin Vedel Mortensen.

  Egebart har ganske givet ikke tænkt sig at blive på en 7. plads og vil igen forsøge at overhale sig frem, men under alle omstændigheder bliver det en finale i overhalingsbanen.

 • 12/06/2016

  I kan ikke slå os ihjel

  Ukuelighedens mester! Det er ikke sikkert, at Jesper Egebart fra Vejle vinder mesterskabet i OK MOBIL 1 DST 2016, men han er en klart nr. 1, når det gælder om det at komme igen. For andet løb i træk blev han udelukket fra tidskørslen, men han kørte sig flot op gennem feltet i lørdagens 1. heat fra en sidsteplads, og i søndagens 2. heat på Rudskogen i Norge kom han som den første over målstregen.

  En lykkelig Jesper Egebart. Sådan! Og hans far, teamchef i Nordic Racing, Per Egebart, var lige så glad.

  - Jeg er både meget tilfreds og stolt, sagde han lige efter løbet. Med et meget stort smil.

  Og både far og søn kan nu meget passende synge med på Christianias gamle slagsang fra 1976: I kan ikke slå os ihjel.

  Den sang kan Jens Reno Møller fra Ikast godt tillade sig at synge med på. Han er tidligere Le Mans-deltager, men der var efterhånden ved at blive stillet et kritisk spørgsmålstegn ud fra hans kvaliteter i dansk motorsports nye superklasse 2016.

  Men på Rudskogen kørte han et fremragende heat. Meget hurtigt kom han helt i front, og i flere omgange holdt han spidsen med Jesper Egebart og Michel Nykjær lige efter. Her viste Møller, at han stadig har klassen.

  I sidste ende måtte han overgive sig i en uoverskuelig situation, hvor både Egebart og Nykjær kom forbi, men dommerne har endnu ikke afgjort, om den ene eller anden kørte over stregen og skal have en straf.

  Frederik Vodder imponerer denne weekend i det norske og viser sit talent i en bil, hvor de økonomiske forudsætninger ikke er de bedste. Roskilde-køreren blev nr. 5 foran Kevin Rossel, der helt afgjort ikke kommer lige så hurtigt rundt i det norske, som han havde håbet på.

  Måske har han gemt noget af farten til finalen senere på eftermiddagen med start kl. 17.00. Som det ser ud lige nu, hvor dommerkendelserne endnu ikke er kendte, skal Ole Petersen starte i pole. Det har han prøvet før. Også med succes. Men det er givet, at han bliver hårdt presset.

 • 11/06/2016

  Supercars's meeting - Han kører flot – og taber alligevel

  Respekt! Frederik Nymark og Michel Nykjær startede tilbage i fjerde række, da det første heat i OK MOBOL 1 DST blev kørt på Rudskogen i Norge, men fremme ved målstregen og det ternede flag var det Nykjær foran Nymark. Det er de to, der nu virkelig kæmper om supertourisme-mesterskabet. Men også respekt for heatets nr. 4, Jesper Egebart.

  Han kører ganske enkelt fremragende. Alligevel taber han. I tidtagningen var Jesper Egebart blevet idømt en tidsstraf på fem sekunder for at overskride en hvid linje på banen, og det betød, at han startede 1. heat fra en sidsteplads.

  Han havde dog ikke tabt modet. Selv om han igen havde tabt værdifulde points i mesterskabet. Jesper Egebart kørte sig op gennem feltet og nåede helt op på en 4. plads efter close race med både Kevin Rossel og Frederik Vodder.

  Mens Nicki Kristensen slet ikke fik noget ud af at starte forrest, så greb Frederik Vodder chancen. Han lagde sig hurtigt i spidsen og kørte superfint, men desværre kom han til at lide under, at hans team ikke har et budget, der strækker til fire nye dæk, som de andre havde på. Med kun to nye kunne han ikke i længden holde førstepladsen.

  Både Michel Nykjær og Frederik Nymark var meget hurtigt fremme blandt de forreste. Nykjær kørte en suveræn 1. plads hjem foran Nymark, og Ole Petersen havde også fuldstændig styr på sin 3. plads.

  Efter Jesper Egebart på 4. pladsen fulgte Kevin Rossel og Frederik Vodder. Men hvad var det ikke blevet til for Vodder, hvis han havde haft råd til fire nye dæk.

  Jens Reno Møller har nu fundet formen og blev 7’er foran Mikkel Bang Johnsen, der nu for anden gang i løbet af blot en uge får chancen for at starte i pole position, når 2. heat i OK MOBIL 1 DST køres i morgen.

  Alex Stubberup Frederichsen er normalt teamchef og holder sig i pitten, men i Norge er han med på banen, og han kom over stregen som nr. 11 og viste altså, at han også stadig selv kan køre race.

 • 11/06/2016

  Supercars's meeting - De fire hurtigste fulgt af overraskelser

  Under træningen havde Frederik Nymark flere gange kørt uden tidtagningssystem, og han blev derfor registreret som den langsomste. Der var dog ingen tvivl om, at den unge kører fra Hadsten var hurtig, og i den officielle tidtagning var han den hurtigste med en omgangstid på 1.26.317.

  Det var minimalistisk foran Michel Nykjær, hvis hurtigste omgang på Rudskogen blev noteret til 1.26.331. Også Kevin Rossel var under 1 minut og 27 sekunder med tiden 1.26.658. Ole Petersen blev nr. 4 i tidtagningen i 1.27.101, og derefter fulgte overraskelserne.

  Mikkel Bang Johnsen fra Aalborg viste sig at være femte hurtigst, og han er inde i en rivende udvikling. Jens Reno Møller er en veteran sammenlignet med Mikkel Bang Johnsen, men han viste, at han er ved at have banket noget af rusten af sig som racerkører og blev nr. 6 foran Frederik Vodder og Nicki Kristensen.

  Det bliver således Nicki Kristensen, der starter 1. heat i poleposition.

  Jesper Egebart havde problemer med teknisk kontrollør på Padborg Park, og på Rudskogen blev han idømt en tidsstraf på fem sekunder for at have overskredet en hvid streg, og han er dermed endnu engang sat langt tilbage.

 • 10/06/2016

  Supercars's meeting - Så er det nu for forfølgerne

  Lige nu er det Michel Nykjær – og så alle de andre. Når tidtagning og 1. heat i OK MOBIL 1 DST køres på Rudskogen i Norge lørdag, så vil advarselslamperne blinke for øjnene af alle forfølgerne til den førende sjællænder i superklassen i dansk motorsport: Så er det altså nu, Michel Nykjær skal overhales. Ellers er han væk!

  På Padborg Park viste Michel Nykjær høj klasse, og det er en helt anden Nykjær, der kører supertourisme i denne sæson end i 2015. Han koncentrerer sig nu om Danish Supertourisme Turbo og virker meget fokuseret. Han har tilsyneladende lagt fjendskabet med dommere og løbsledelse bag sig, og han virker mere velovervejet end tidligere.

  Michel Nykjær fører nu OK MOBIL 1 DST med 253 points. Hans forspring ned til nr. 2, Frederik Nymark, er på 46 points. Jesper Egebart på 3. pladsen har 197. Forskellen er altså ikke større, end at der fortsat kan være stor spænding om mesterskabet. Men så skal Nykjær-forfølgerne altså til at vise ham deres baghjul.

  Det er ingen umulig opgave for hverken Nymark eller Egebart, der ser ud til at være de mest seriøse udfordrere til Nykjær. Meget tyder på, at Frederik Nymarks samarbejde med 2015-mesteren Michael Outzen er ved at bære frugt. Egebart viste på Padborg Park, at han kan få rigtig god fart i sin bil.

  Men nr. 1, 2 og 3 vil også blive udfordret af flere andre kørere, der altså også vil frem i feltet. Eller måske bare holde konkurrenter bag sig.

  Ole Petersen er nr. 4 med 184 points. Efter hans lokomotiv-kørsel på Padborg Park i 3. afdeling i OK MOBIL 1 DST vil der sandsynligvis være ret kold luft omkring ham i feltet. Selv om han er ung, virker han dog på ingen måde skræmt. Han nyder også godt af at være i Team Prego Racing med dygtige mekanikere og i selskab med Michel Nykjær og Martin Vedel Mortensen.

  Kevin Rossel har nu sin første heatsejr hjemme, og både Nicki Kristensen og Mikkel Bang Johnsen har været positive overraskelser i denne sæson og blander sig nu blandt de bedste.

  Søndag køres 2. heat og finalen på Rudskogen. Selv om OK MOBIL 1 DST kører i Norge, så er feltet uden norske Molly Pettit, der er optaget af sin opgave som tv-reporter.

 • 10/06/2016

  Nye fjelde der skal bestiges

  Frederik og Nymark Racing har prøvet lidt forskelligt med deres Superturisme bil. De har prøvet Sturup Raceway i Sverige, de har bekæmpet Eau Rouge på Spa Francorchamps i Belgien. I weekenden dukker endnu en udfordring op.

  Seriens næste løb skal nemlig køres på Rudskogen i Norge. En bane der er kendt for sine gode langsider og især den der går ned ad bakke og er kombineret med et sving, der tilsammen kaldes ’Angsten’. Langsiden falder med tretten grader og afsluttes med et halvfems graders højre sving.

  Det er udfordringen for Frederik Nymark og resten af kørerne i Supertourisme serien. Det vil sige, der er dog en undtagelse, for den lokale kører Molly Pettit har en del erfaring på banen. Resten af feltet skal dog alle lære en ny bane at kende.

  ”Vi har planlagt en effektiv test fredag. Der har vi nogle ting vi vil prøve af på bilen og forberede os bedst muligt” fortæller den unge Nymark inden turen mod sin moders fædreland.

  Banen i Norge er 3.237 meter lang. Den har 14 sving og en højdeforskel på hele 42 meter. Bane rekorden er sat af en Ferrari F1 bil, som havde en tophastighed på 297 kilometer i timen.

  Frederik Nymark får i øvrigt lidt ekstra familie på besøg i weekenden. Frederiks mor er faktisk norsk og hendes mor og far kigger forbi i løbet af weekenden. Frederik holder meget af besøg fra hans norske familie og glæder sig lidt ekstra til, at køre sit første race i deres hjemland.

 • 07/06/2016

  Supercars's meeting - Stædig sønderjyde i skudlinjen

  Sønderjyder er stædige! Det bliver i hvert fald ofte påstået. Og i supertourisme-racer nr. 97 sidder én, der lever op til påstanden. Ole Petersen fra Bredebro er den stædige sønderjyde, der efter finalen i søndags på Padborg Park i den grad er kommet i skudlinjen.

  Det afslører et kik ind i Team Prego Racings værksted. Der ligger en mishandlet bagende, der i den grad bragte flere konkurrenters temperament op på samme temperaturer som sommervarmen.

  I den direkte tv-transmission på de regionale tv-stationers pluskanaler og i landsdækkende live-streaming betød et kamera i forruden på forfølgeren Jesper Egebarts racer, at Ole P-bilen, der har fået det pæne kælenavn Amalie, fik en skurkerolle som den, der holdt flere hurtigere konkurrenter tilbage.

  Efter 1. heat var det Frederik Nymark og Nymark Racing, der var oppe i det røde felt og rettede deres vrede mod Ole Petersen. Han pegede på en skade på højre bagskærm og afviste, at han var skyld i et sammenstød.

  I finalen kom han igen for alvor i skudlinjen. Ole Petersen lå som nr. 4 og havde efterhånden en kvartet efter sig med Jesper Egebart som nærmeste forfølger. Egebart prøvede at gå både venstre og højre om, men Ole P. blev ved med at forsvare sin placering. Selv om han tydeligvis ikke var lige så hurtig som forfølgerne.

  Først mistede Jesper Egebart tålmodigheden. Det gik værst ud over hans egen bil, mens Ole Petersen fortsatte. Da Kevin Rossel så nåede op bag nr. 97, gjorde han kort proces og kørte Ole Petersen af banen.

  Ole Petersen er på ingen måde den, der taler over sig. Pral ligger ikke til den stædige sønderjyde. I et interview før finalen sagde han, at han var tilfreds med en 5. plads, og at det vigtigste var at komme helt hjem med bilen, fordi der kun var en uge til næste løb.

  Men den stille og beskedne Ole Petersen bliver en helt anden, når først der bliver givet gas. Derfor forsvarede han så længe sin placering. Selv om det i sidste ende betød, at værksted og skiltefirma lige siden har været på overarbejde for at skifte den ødelagte bagende ud med en ny.

  På intet tidspunkt følte dommerne det nødvendigt at skride ind mod hans kørsel. Ole Petersen gjorde altså ikke noget ulovligt. Men han havde i det løb ikke den hurtigste bil, og derfor blev flere konkurrenter rasende over, at sønderjyden ikke gav plads.

  Dramaet i OK MOBIL 1 DST fortsætter i den kommende weekend på Rudskogen-banen. Glem alt om, at det er supertourisme-kolleger, der nu mødes i Norge. Det er knivskarpe konkurrenter. Danish Supertourisme Turbo lugter nu langt væk af temperamentsfuld rivalisering. Det er race.

 • 05/06/2016

  Classic Race Aarhus's meeting - Nicki fik den hemmelige 3. Plads

  Bare så du ved det: Nicki Kristensen fra Ikast blev nummer tre og kom med op på podiet, da Danmarks Hurtigste Biler mødtes på Padborg Park.

  Det blev den hemmelige 3. plads, for Nicki Kristensen fra Ikast kom til at ligge i et tomrum i OK MOBIL 1 DST-finalen. Foran foregik duellen mellem den førende Michel Nykjær fra Næstved og udfordreren Frederik Nymark fra Hadsten. Tæt, tæt.

  Det var en duel, der ikke var afgjort, før Nykjær kørte først over målstregen.

  Nymark, der blev bedre og bedre hen over weekenden, gav virkelig den førende i mesterskabet kamp til den streg, og de to viste, at de med rette indtager de to førende positioner i Danish Supertourisme Turbo 2016. Og bag ved Nicki Kristensen udspillede der sig et helt vildt drama med Ole Petersen fra Bredebro i hovedrollen. Som både helt og skurk. Sønderjyden kørte igen godt, men han blev også en stopklods for især Jesper Egebart, Vejle, der kæmpede bravt for at komme op til de mest eftertragtede points. Og måske også kunne have udfordret Nicki Kristensen.

  Hvis han altså var kommet forbi Ole Petersen. Det kom han ikke. Egebart mistede til sidst tålmodigheden og ramte Petersen, og det gik værst ud over Egebarts bil. Senere var det Kevin Rossel, Vejle, der blev træt af at ligge bag en meget bred Ole Petersen.

  Ole Petersen blev sendt ud i gruset, og Rossel fik både en skade på sin bil og blev også straffet. Givet er det, at Ole Petersen ikke er feltets populæreste konkurrent efter denne søndag på Padborg Park.

  Frederik Vodder fra Roskilde lignede én, der skulle have en rigtig god weekend på Padborg Park, og i finalen startede han fra en placering som nr. 2. Den position holdt han også, men ikke ret længe, for så kørte han af banen, og han kunne følge resten af finalen fra en græshøj. Skuffende.

  Med sin 3. plads viste Nicki Kristensen, at han i denne sæson vil være med oppe blandt de hurtigste. Flot race af den unge kører. Det var der bare ikke ret mange, der så. Det må så blive i en genudsendelse.

  Michel Nykjær viste virkelig sin topklasse på Padborg Park hele weekenden, og han fører nu serien med 253 points foran Frederik Nymark, der har 207 points.

  Også norske Molly Pettit havde en god weekend langt fra hjembyen Drammen. I det danske grænseland kørte hun sig også i finalen ind i top-10, og i AM Cup var hun igen på podiet.

  Om blot en uge fortsætter OK MOBIL 1 DST med 4. afdeling i Norge. Efter søndagens drama er der lagt op til et temperamentsfuldt race.

 • 05/06/2016

  Classic Race Aarhus's meeting - Mesterskabet er langt fra afgjort

  Efter diskvalifikationen i lørdagens tidtagning havde Jesper Egebart opgivet at blande sig i mesterskabet i OK MOBIL 1 DST, men han er selv det bedste bevis på, at den førsteplads ikke er afgjort. Så langt fra endda. Godt nok har den førende Michel Nykjær kørt superflot, men i søndagens 2. heat viste Jesper Egebart også sin klasse og blev en suveræn vinder.

  En overgang havde han en hidsig kvartet lige bag sig, men på de afgørende omgange holdt han sikkert fast i 1. pladsen.

  Ole Petersen kørte også et fremragende heat og viste stor koldblodighed midt i stegeovnen Padborg Park. Han kom først forbi den pole-startende Frederik Nymark lige i baghjulet på Egebart, og selv om han flere gange blev presset hårdt af både Michel Nykjær og Frederik Nymark, så afviste Ole Petersen alle angreb.

  Michel Nykjær blev nr. 3, og den placering betyder, at han nu skal starte forrest i finalen. Det bliver lige foran Frederik Vodder, der har en rigtig god søndag i Sønderjylland, og i anden startrække vil rivalerne Ole Petersen og Frederik Nymark holde.

  Rossel, der vandt 1. heat, fik tekniske problemer i 2. heat og måtte i pit, og det betyder, at han må nøjes med at starte fra plads 7 i finalen.

  For Molly Pettit blev 2. heat en superoplevelse. Hun elsker at komme i top-ti, og det lykkedes. Den norske kører blev nr 9.

  Nu gælder det så finalen på den store DHB-dag på Padborg Park.

 • 05/06/2016

  Classic Race Aarhus's meeting - Så kender publikum igen Kevin

  Er du vild i varmen! Der er biler for alle pengene denne søndag på Padborg Park til det store DHB-show, og supertourisme-racerne i OK MOBIL 1 DST bidrog til denne motorsportsfestival med masser af fart og masser af dramatik. For publikum blev det også til et gensyn med Kevin Rossel i 2015-udgaven. Han sluttede det første år i dansk motorsports nye superklasse som den hurtigste, men i 2016-sæsonen i DST har han haft vanskeligt ved at finde toppfarten.
  Den fandt han i 1. heat, og det allerede i første sving efter starten. Han kørte godt nok ude i det lange yderspor, men Kevin Rossel fra Vejle var hurtigst og kom ud af svinget som den førende, og der blev han lige indtil det ternede flag blev viftet foran hans frontrude. En meget suveræn vinder.

  Den førende i serien, Michel Nykjær fra Næstved, startede otter, men han viste også sin klasse og nåede helt op på andenpladsen, og dermed udbyggede han sin føring i mesterskabet. Nykjær er nu oppe på 208 points.

  Endnu inden 1. heat blev kørt, var hans forspring til nr. 2, Jesper Egebart, allerede blevet større. Efter lørdagens tidskørsel blev Egebart diskvalificeret på grund af en teknisk unøjagtighed på bilen.
  - Det er teknisk kontrollant, der nu vil afgøre mesterskabet, sagde en vred teamchef i Nordic Racing, Per Egebart.
  Jesper Egebart skulle starte næstsidst. Han var også vred, men han formåede at omsætte raseriet til fart, og han kørte et fremragende heat og nåede helt op på 7. pladsen.

  Dramatik sørgede Frederik Nymark fra Hadsten og Ole Petersen fra Bredebro igen for. De to har virkelig åbnet op for en dramatisk rivalisering, og Frederik Nymarks omtale af Ole Petersen egner sig ikke til en gengivelse.

  Ole Petersen derimod var rolig og pegede på, at det var hans højre bagskærm, der var blevet ramt, og dermed mente han ikke, at det var ham, der var skyld i, at Nymark blev sendt en tur ud i græsset.
  Nymark kørte sig fra bagest i feltet og op på 8. pladsen, og det betyder, at han starter i pole position i heat 2. Det bliver lige ved siden af Jesper Egebart. Dermed er der lagt op til ny dramatik, for mens Nymnark overtog 2. pladsen i mesterskabet efter Egebarts diskvalifikation i tidtagningen, så betød Egebarts 7. plads lige foran Nymark i heat 1, at de to igen bytter plads. Men det er tæt. Egebart er kun et halvt point foran Nymark.

  Der gik et sus gennem publikum, da Ulrik Linnemann som en vildfarende raket havde kurs direkte mod en stålbarriere. Heldigvis opfangede sandkassen farten i hans bil, og han kunne stige uskadt ud.
  Dramaet i superklassen fortsætter senere på eftermiddagen.

 • 04/06/2016

  Classic Race Aarhus's meeting - Nr. 17 er Danmarks hurtigste super-bil

  Det er DHB-weekend på Padborg Park, og i OK MOBIL 1 DST skilter supertourisme-racer med nr. 17 også med DHB. Der er på ingen måde tale om falsk reklame. I lørdagens tidtagning behøvede Michel Nykjær fra Team Prego Racing kun fire omgange på en varm og drifting-forpint asfalt på Padborg Park, før han havde kørt den hurtigste omgang. Med tiden var 1.00,334 viste han, at han i nr. 17 har Danmarks hurtigste super-bil.

  Allerede i den anden træning tidligere på lørdagen var den førende i Danish Supertourisme Turbo den, der kunne køre den hurtigste omgang, og Michel Nykjær afviste således de rivaler, der ellers holder i kø for at komme forbi ham.

  I tidtagningen fik Jesper Egebart fra Nordic Racing endnu en 2. plads. Med 1.00,561 meget tæt på Nykjær, men endnu engang manglede lige det sidste tryk på gassen.

  Frederik Vodder fra Roskilde Racing Center kunne være godt tilfreds med den tredje hurtigste tid, og 4. hurtigste tid for Martin Vedel Mortensen fra Team Prego Racing var også i orden i betragtning af, at han var ude i et alvorligt crash på Ring Djursland, og faktisk tabte han også bil nr. 201 i et sving under lørdagens tidtagning.

  Frederik Nymark fra Nymark Racing skuffede. Han kan ikke være tilfreds med kun at køre 5. hurtigste omgang. Det gjorde han lige foran Kevin Rossel, der endnu ikke kan leve op til afslutningen på 2015-sæsonen, hvor han var den hurtigste.

  Ole Petersen fra Team Prego Racing blev nr. 7 og Nicki Kristensen nr. 8 i tidtagningen, og det betyder, at det er de to, der starter forrest i søndagens 1. heat i OK MOBIL 1 DST.

  Der vil være flere tusinde tilskuere på Padborg Park igen i morgen, og samtidig bliver den store DHB-motorsportsfestival med superklassen i hovedrollen også sendte direkte på seks regionale tv-stationers pluskanaler. Desuden kan begivenhederne på Padborg Park live-streames fra www.tvsyd.dk.

 • 02/06/2016

  Classic Race Aarhus's meeting - Forfølgelsesvanvid i superklassen

  Undskyld Molly Pettit og Nicole Rasmussen. Men der er altså lagt op til noget af et herrerace i toppen i dansk motorsports nye superklasse, når 3. afdeling i OK MOBIL 1 DST bliver en del af det stort anlagte DHB-show på Padborg Park i weekenden. Både publikum omkring banen og de regionale plus-seere kan virkelig glæde sig noget, der vil komme til at minde om forfølgelsesvanvid.

  Michel Nykjær fra Næstved har lagt sig i spidsen for Danish Supertourisme Turbo. Kia-køreren fra Team Prego har allerede kørt 161 points ind på sin mesterskabskonto. Men nu bliver han for alvor udfordret af de nærmeste forfølgere.

  Jesper Egebart fra Vejle er nr. 2 med 153,5 points. Køreren i Nordic Racing har flere andenpladser i denne sæson og er altså ikke kommet forbi Michel Nykjær, og det udløste spørgsmålet på direkte tv:

  - Er der noget, du kan lære af Nykjær?
  - Nej, jeg er sku lige så god som han er!

  Det er så det svar, som Jesper Egebart skal leve op til på en motorsportsfestival, hvor Danmarks Hurtigste Bil skal findes, men hvor Egebart altså nu også skal forsøge at vise, at han er den hurtigste i supertourisme-klassen.

  - På Ring Djursland var jeg hurtigst i tidtagningen, da jeg fik en teknisk defekt, så vi har vist, at chaufføren og bilen er hurtig nok, og selvfølgelig tørster jeg nu også efter at vise, at jeg kan vinde, siger Jesper Egebart.

  Men han er bestemt ikke den eneste, der i weekenden skærper rivaliseringen med den førende Michel Nykjær.

  Frederik Nymark fra Hadsten var sammen med sin personlige coach, 2015-mesteren Michael Outzen, på Padborg Park hele onsdagen, hvor Nymark Racing virkelig arbejdede stenhårdt både med bil og kører for at være 100 procent klar til weekenden.

  Officielt – og sagt med et glimt i øjet – var Nymark og Outzen på Padborg Park for at teste bremser, og de holder deres omgangstider mere eller mindre hemmeligt, men det var tydeligt, at der virkelig var masser af fart i Nymark.

  - Jeg er nr. 3 i den samlede stilling med 136 point, og på Ring Djursland kørte jeg mig frem i klassementet, og det vil jeg fortsætte med på Padborg Park, siger Frederik Nymark.

  Hverken Jesper Egebart eller Frederik Nymark skal dog regne med, at bliver de to eneste i det, der altså kan blive til forfølgelsesvanvid.

  Ole Petersen fra Bredebro kører bedre og hurtigere end i den første supertourisme-sæson og er nr. 4 i den samlede stilling lige foran Kevin Rossel fra Vejle, der hele tiden har sejrs-ambitioner i nakken. Og både Nicki Kristensen fra Ikast og Frederik Vodder fra Roskilde viste på Djursland, at de vil være med blandt de forreste.

  I den indlagte AM Cup i OK MOBIL 1 DST er det den tidligere Legend Car-kører Kenneth Jensen fra Randers, der fører, og det foran Henrik Jansen, Roskilde og Molly Pettit fra Drammen.

 • 01/06/2016

  Classic Race Aarhus's meeting - To er tilbage efter alvorlige crash

  Smilet er ikke helt så bredt som før. Ulrik Linnemann var ude i dramatisk turbulens i 2. afdeling i den europæiske rallycross-serie, da der gik ild i hans væltede bil på en bane i England.

  Alligevel er han klar til at køre rigtig stærkt igen, og onsdag satte han sig ind bag rattet i en supertourisme-racer og gav den gas på Padborg Park.
  Ulrik Linnemann havde vundet første afdeling i Portugal og havde også kvalificeret sig til finalen i England. Han kørte lige efter en konkurrent, der ramte en dækbarriere, og Linnemann blev ufrivilligt trukket med ind i det uheld.

  - Jeg slog mig, men jeg var også klar over, at det var afgørende at komme ud af bilen så hurtigt som muligt inden flammerne nåede mig, og heldigvis kunne jeg selv finde ud, fortæller Ulrik Linnemann, der også var med i åbningsløbet i OK MOBIL 1 DST på Padborg Park.

  Han afviser, at han er blevet bange for at køre, selv om smilet er blevet lidt mindre.
  - Det er ikke mit første uheld, og sikkert heller ikke det sidste. Hvis man er skræmt, så skal man holde op med at køre race. Jeg kan mærke, at jeg stadig har det sådan, at når jeg først tager hjelmen ned over hovedet, så kan det kun gå for langsomt.

  Ulrik Linnemann er ikke den eneste, der er med i 3. afdeling i OK MOBIL 1 DST efter et uheld. Martin Vedel Mortensen vender også tilbage til superklassen efter hans dramatiske ulykke på Ring Djursland, hvor han hamrede ind i en dækbarriere.

  Mange værkstedstimer, hvor regningen sandsynligvis løber sig op, var gået forud for Vedels testkørsel onsdag. Den unge kører fra Odense fik en fremragende start på den første sæson i Danish Supertourisme Turbo, men ulykken betød, at han er faldet tilbage på 8. pladsen.

  Spørgsmålet er, om han nu igen får topfart i bilen?

 • 26/05/2016

  Classic Race Aarhus's meeting - Ikast-team er kommet godt fra start

  Kristensen Motorsport, der er baseret i Ikast, er et nyt team i OK MOBIL 1 DST i år, og det er et team, der kombinerer talent og erfaring. Talentet står Nicki Kristensen for, og erfaringen kommer Jens Reno Møller med.

  Indtil nu er det talentet, der har kørt de bedste resultater hjem til Ikast-teamet, idet Nicki Kristensen nu flere gange er sluttet i top seks. Bedste placering opnåede den unge kører på Ring Djursland den 15. maj, med en tredjeplads i 1. heat.

  Både i åbningsløbet på Padborg Park og på Ring Djursland har Nicki Kristensen været ramt af uheld eller teknisk defekt, men i den samlede mesterskabsstilling ligger han på en flot 6. plads i Danish Supertourisme Turbo-serien. Det er absolut godkendt i betragtning af, at kun fire af seks heats er gennemført.

  Jens Reno Møller er en meget erfaren herre, både fra hans tid i DTC, men bestemt også fra de to gange, han har deltaget i LMP1 i Le Mans. Det er dog tydeligt, at Jens Reno Møller skal have banket lidt rust af efter en pause fra racerløb på fem år.

  Alle seks heats er blevet gennemført af den erfarne racerkører med tre 8. pladser som de bedste resultater. Det har betydet, at Jens har startet i pole to gange, men en snurretur og et par små kørefejl har gjort, at det ikke er blevet omsat helt som man kunne ønske sig.

  Jens Reno Møller ligger lige nu på en samlet 9. plads i mesterskabet, men han vil længere frem i feltet i superklassen.

 • 24/05/2016

  September Løb's meeting - Vigtigt adgangstegn til superklassen

  Når Classic Race køres i smukke omgivelser ved Aarhus i den kommende weekend, vil supertourisme-racerne også være en del af det, som arrangørerne kalder for Nordeuropas største motorsportsfestival. Dermed har den nye superklasse fået et vigtigt adgangstegn til det gode selskab.

  Der er ikke tale om en afdeling i OK MOBIL 1 DST i Aarhus, og faktisk havde kørerne i klassen en friweekend, men flere af dem har valgt at stille op i Classic Race for dermed at præsentere supertourisme-serien for et stort publikum.

  Et passagersæde er noget af det helt særlige ved bilerne i Danish Supertourisme Turbo, og det er de pladser, der bliver en del af en showkørsel søndag kl. 14.00. Udvalgte publikummer betaler for at komme med ud at køre med de superhurtige chauffører, og overskuddet går til større trafiksikkerhed for børn.

  - Vi er rigtig glade for, at supertourismen nu bliver en del af det store motorsportsshow på den populære bybane i Aarhus. Det kan få stor betydning for os, siger sportschef i DST, Freddy Petersen.

  DST stiller op med de tre førende i superklassen, Michel Nykjær, Næstved, Jesper Egebart, Vejle og Frederik Nymark. Hadsten, og dertil kommer Mikkel Bang Johnsen, Aalborg, Molly Pettit, Drammen, Michael Bergmann, Risskov og Christian Høgh, Aarhus. Endnu én eller to biler kan komme til.

  Hvis supertourisme-racerne kan levere et godt show, er der lagt op til, at klassen i 2017 får en afdeling af løbsserien med i Classic Race Aarhus.

 • 15/05/2016

  Åbningsløb's meeting - Kører slap heldigt fra ulykke

  Det så voldsomt ud, da Martin Vedel Mortensen fra Odense mistede kontrollen over sin supertourisme-racer og hamrede ind i en barriere, hvorefter den blev slynget rundt flere gange. Han var også længe under lægebehandling, inden den uheldige kører liggende på en båre blev ført ind i ambulancen, der kørte mod nærmeste sygehus.

  Nu er der heldigvis godt nyt fra sygehuset. Det fortæller direktør i Danish Supertourisme Turbo, Tom Pedersen.

  - Martin slap billigt. Han har selvfølgelig slået sig, men han er ikke kommet alvorligt til skade, og han er klar til at komme hjem, lyder det fra en lettet Tom Pedersen.

  En defekt ved et baghjul betød, at Martin Vedel Mortensen pludseligt ikke kunne holde bilen på banen i Ring Djursland. En hurtig reaktion fra Nicole Rasmussen betød, at hun lige netop undgik at blive ramt af den bil, der i et splitsekund blev forvandlet til et missil.

  Bil nr. 201 fik store skader, men det bekymrer ikke Martin Vedel Mortensens team, Prego Racing, og manden bag den nye superklasse i dansk motorsport er sikker på, at både bil og kører er klar om 14 dage.

  - Det vigtigste er, at Martin igen har det godt. Bilen skal de nok få gjort klar igen, siger Tom Pedersen.

  Inden ulykken viste Martin Vedel Mortensen, at hans flotte placeringer på Padborg Park ikke var en tilfældighed. Han nåede også at vise sin klasse på Djursland, inden ulykken brat stoppede ham.

  Trods forskrækkelsen kunne Tom Pedersen finde endnu mere at glæde sig over. Endnu engang blev der kørt superrace, og allerede nu ser det ud til, at samarbejdet med seks regionale tv-stationer bliver en stor succes.

 • 15/05/2016

  Åbningsløb's meeting - Nymarks supersøndag på Djursland

  Huttelihut!!! Frederik Nymark er tilbage dér, hvor han befinder sig allerbedst. Han stod på sejrsskamlens øverste trin, da finalen i OK MOBIL 1 DST var kørt. Han havde kvalificeret sig til den mest eftertragtede startposition i det 3. heat, og i samme øjeblik, starten gik, så han sig ikke længere tilbage. Frederik Nymark blev en meget suveræn vinder.

  Jesper Egebart tog endnu en 2. plads. Han mangler lige det sidste, men han bliver ved med at køre points ind i serie-regnskabet i Danish Supertourisme Turbo. Det samme gør Michel Nykjær. Han startede lige efter Nymark i finalen, men Nykjær gik over til drifting i svinget til opløbsstrækningen, og det kostede nogle placeringer. Han sluttede som nr. 4.
  Ole Petersen var også i 2. afdeling i DST en positiv overraskelse. Han viste, at hans topplaceringer i Padborg Open ikke var en tilfældighed, og sønderjyden har virkelig kørt sig op i det bedste selskab. Det kunne ses på podiet, hvor han igen stillede sig op på det tredje trin.

  Frederik Vodder og Kevin Rossel viste i en tæt duel i finalen, at de skal regnes med blandt mulige heatvindere i denne sæson. For Rossel blev det en weekend på Djursland med masser af modgang, men han fik også vist, at han kan køre stærkt.

  Norske Molly Pettit udfordrede for alvor mændene i finalen. Hun lå en overgang på en 7. plads og sluttede lige akkurat i top-10. Mikkel Bang Johnsen, Henrik Jansen og debutanten Christian Høgh overhalede Molly Pettit på de sidste omgange, men Jansen var så uhøflig at overhale den norske kører i gul flagzone, hvor overhaling ellers er forbudt.
  I det samlede mesterskab er det fortsat Michel Nykjær, der fører, men Frederik Nymark begynder nu at blande sig i mesterskabsspillet.

 • 15/05/2016

  Åbningsløb's meeting - Det var en sukkermad for Nykjær

  Superduper. Der var ikke den store tvivl. Noget af en sukkermed at servere for Michel Nykjær., Han startede 2. heat i OK MOBIL 1 DST på Ring Djursland fra anden position skråt bag Jens Reno Møller, men der varede kun en enkelt omgang, så var Nykjær i spidsen, og der blev han i de 10 minutter, dette heat var sat til.

  Jens Reno Møller kunne derimod ikke holde fast i toppen og endte som nr. 15. Nærmeste udfordrer til Michel Nykjærs førsteplads var Jesper Egebart, og Frederik Nymark kæmpede sig frem på en 3.plads i en skarp duel med Frederik Vodder.

  Netop Frederik Vodder, der i 1. heat præsterede at overhalede seks konkurrenter i et sving, viste igen, at han har lagt de tekniske problemer fra Padborg Park bag sig, og han vil igen kære med blandt de hurtigste.

  Kevin Rossel startede langt tilbage, men han kørte sig frem i feltet og blev nr. 8.
  I finaleheatet er der lagt op til et superrace. Det er Frederik Nymark, der starter fra poleposition med Michel Nykjær og Jesper Egebart lige efter sig.

 • 15/05/2016

  Åbningsløb's meeting - Dramatisk ulykke overskyggede sejr

  Uha, uha, grimme minutter. Ambulancen holdt på banen, og Martin Vedel Mortensen blev behandlet. Han havde øjeblikket forinden ramt en barriere med høj fart, og han slog sig. Den uheldige kører var ved bevidsthed, men han blev kørt på syheuset med store nakkesmerter i sin points-samling
  Martin Vedel Mortensen lå med i toppen, da han først svingede rundt i en kurve. Det var sandsynligvis der, hans bil fik den defekt, der sekunder senere satte en brutal stopper for hans deltagelse i søndagens OK MOBIL 1 DST på Ring Djursland.

  Superklassen kom ellers flot fra start med sønderjyden Ole Petersen fra Team Prego Racing som den, der holdt fast i sin i sin forreste position, og han lagde endda hurtigt afstand til de øvrige. Og endnu engang viste Ole Petersen, at han kan holde en føring hele vejen hjem, men hans sejr blev altså overskygget af team-kollega Martin Vedel Mortensens ulykke.
  Henrik Jansen fra Roskilde Racing Center kørte et flot heat og kunne overraskende forsvare sin 2. plads, og Nicki Kristensen fra Kristensen Motorsport viste, at han i denne sæson vil køre med i feltets top.

  Hurtigst i lørdagens tidtagning, Frederik Nymark i Nymark Racing, viste igen god speed og overhalede sig op til en position som nr. 4, da heatet blev afbrudt med lige godt seks minutter tilbage af den planlagte køretid for heatet,
  Jesper Egebart fra Nordic Racing fortsætter med at sætte points ind på mesterskabskonto, og lige efter fulgte den førende i supertourisme-serien, Michel Nykjær, der altså også udbyggede sin points-samling.

  Det gjorde Kevin Rossel derimod ikke. Han kører nu i eget team, og hele familien kom på overarbejde, da han under formiddagens sponsorkørsel bankede ind i barrieren, og selv om bilen var blevet klar til 1. heat, så drejede Kevin Rossel igen rundt i en kurve, og sluttede som nr. 15. Han fik dog vist, at han kunne køre hurtigt. Hans bedste omgang var kun mikroskopisk end den hurtigste omgang, Som Frederik Nymark kørte.

  I 2. heat starter Jens Reno Møller fra Kristensen Motorsport i poleposition med Michel Nykjær lidt bag ved sig, og det er en position, som sikkert passer Nykjær godt.

 • 14/05/2016

  Åbningsløb's meeting - Tidtagning inviterer til superrace

  Sådan!!! Michael Outzen knyttede næven og råbte ind i øret på Frederik Nymark: P1, P1, P1. Efter store kvaler lykkedes det for Frederik Nymark at køre den hurtigste omgang på Ring Djursland i lørdagens tidtagning, og endelig levede den unge kører op til de forventninger, som sidste års mester og nuværende coach, Michael Outzen, har til sin lærling.

  I første omgang så det ud til, at Jesper Egebart skulle vise sig som den hurtigste, og han lå med bedste tid, da han måtte køre i pit med tekniske problemer. Michel Nykjær måtte ind og skifte til nye dæk, og det så ud til at virke. Nykjær kom til tops på tidstabellen med team-kollega Martin Vedel Mortensen lige under sig.

  Men så kom Frederik Nymarks fantomtid. Og det på et tidspunkt, hvor han var ved at opgive.

  - Jeg kunne ikke rigtig få det til at fungere de første fem omgange med nye dæk, men så fik jeg at vide af Michael, at jeg nærmede mig toppen, og så besluttede jeg at bremse lidt senere før svingene, og pludselig kunne jeg høre Michael råbe, at jeg var placeret som nr. 1, forklarer Frederik Nymark.

  Efter Nymark fulgte Nykjær, Vedel, Egebart, og Kevin Rossel var femte hurtigst foran Nicki Kristensen, Henrik Jansen og Ole Petersen.

  Den placering betyder, at Ole Petersen starter i pole i søndagens 1. heat i OK MOBIL 1 DST. Det har han prøvet før på lige netop Ring Djursland. Og da vandt han første gang. Men han vil blive presset hårdt bagfra, og med de meget små tidsforskelle er der lagt op til et superrace.

  Frederik Nymark kunne sætte 25 points ind på sin mesterskabskonto, men det er fortsat Michel Nykjær, der er i spidsen for 2016-serien i superklassen.

 • 12/05/2016

  Åbningsløb's meeting - Vrede lurer lige bag stort smil

  Advarsel! Bag solbriller og et stor smil på hele Frederik Nymarks ansigt gemmer der sig en vrede, der kan nærme sig et vulkanudbrud. Og til orientering for publikum: Hold rigtig godt øje med bil nr. 48 og nr. 97 i søndagens OK MOBIL 1 DST på Ring Djursland, hvis de to kommer i nærheden af hinanden.

  Efter Padborg Open, der var første afdeling i superklassen, er der lagt op til en dramatisk duel mellem Frederik Nymark fra Hadsten og Ole Petersen fra Bredebro, for på Padborg Park kom de to for tæt på hinanden, og med en finger til hovedet viste Frederik Nymark tydeligt, hvad han mente om sin sønderjyske supertourisme-rival.

  I et tv-interview udtrykte Nymark sin mening om Ole Petersen. Og det var bestemt ikke et ordvalg, der egner sig til et julekort.

  Ole Petersen havde en succesrig weekend i 1. afdeling af DST-serien, men dommeren mente, at han havde været for hård i en duel med Frederik Nymark, og sønderjyden blev tildelt en straf.

  Den var han bestemt ikke tilfreds med, og det er tydeligt, at han nu også blæser til en rivalisering med lige netop smilende, vrede Nymark. Og deres fædre, Flemming Nymark og Dan Petersen, skal nok ikke komme for tæt på hinanden på Djursland.

  Men publikum kan glæde sig nye tætte dueller mellem nr. 48 og nr. 97 i 2. afdeling af DST, hvor Ole Petersen inden lørdagens tidtagning, der også er pointgivende, ligger nr. 4 og Frederik Nymark nr. 6.

  Der bliver også med spænding set hen til en anden duel. Michel Nykjær lagde sig i spidsen for superklassen i Padborg, men det er altså en plads, som Jesper Egebart på 2. pladsen også stræber efter, og de to dygtige kørere inviterer til en hed omgang race på Djursland-banen.

  Og bagfra kommer flere af de unge og de vilde.

 • 12/05/2016

  Åbningsløb's meeting - Nu er Kevin helt sig selv

  Kevin Rossel har det som Piet Heins lille kat på vejen: Han er sgu helt sin egen. Forud for weekendens OK MOBIL 1 DST på Ring Djursland har den unge supertourisme-kører fra Vejle afbrudt samarbejdet med Hans Hartmann, og Rossel stiller nu op med sit eget team.

  - Vi er på ingen måde uvenner, men jeg må bare erkende, at vi måske ikke helt swingede sammen, og derfor er jeg nu helt mig selv, forklarer Kevin Rossel.

  Dog på ingen måde alene i verden. Hans far, Peter Rossel, får rollen som teamchef, og Kevin tager også de to mekanikere med, som han allerede arbejdede sammen med i den første sæson i superklassen.

  Selv om Kevin Rossel ikke var hurtigst på noget tidspunkt i åbningsløbet på Padborg Park, så føler han alligevel, at bilen er helt i orden.

  - Det overraskede mig, at det var så svært at komme i gang igen i en ny sæson, og det var mig, der ikke var skarp nok i første omgang.

  Han er blevet et år ældre, og det har været et vigtigt år for det unge talent. Han føler sig nu langt mere moden end i den første sæson i supertourisme-klassen.

  - Jeg kører nu mere velovervejet, men jeg var dog for passiv på Padborg Park. Det vil jeg ikke være på Ring Djursland. Men frem for at satse for vildt, så er det vigtigere at blive ved med løb efter løb at køre points hjem til mesterskabet.

  Kevin fortsætter som nr. 14 i DST-feltet, men nu altså i eget Rossel-team.

 • 11/05/2016

  Åbningsløb's meeting - En Høgh nu med turbo er flyvende

  Anerkende blikke. Tre dage før Christian Høgh debuterer i OK MOBIL 1 DST, sad han for første gang i en supertourisme-racer. Den nu forhenværende topkører i Legend Car har fået lidt mere albuerum i en noget større racer, men han opdagede også, at det altså ikke er en bil med aircondition. Det var en sveddryppende Christian Høgh, der steg ud af superraceren efter de første omgange på Padborg Park på en sommervarm forårsdag.

  Alligevel var det et stort smil, der kom til syne, da han fik hjelmen af.
  - Det er sjovt. I forhold til en Legend Car har en supertourisme et bedre greb i banen, og supergode bremseevner betyder, at du kommer hurtigere ind og dermed også ud af svingene. Og så kan jeg virkelig også mærke, at det er en motor med turbo, sagde Christian Høgh i en pause under onsdagens test.

  Han debuterer i weekenden i Danish Supertourisme Turbo på Ring Djursland, hvor han sidder bag rattet i den bil, som rallycross-stjernen Ulrik Linnemann var chauffør i ved DST-seriens åbningsløb.

  Christian Høgh har i de seneste tre sæsoner kørt Legend Car. Han blev nr. 7 i 2013, nr. 3 i 2014 og nr. 2 i 2015.

  På nedslidte dæk kørte Christian Høgh 1.01-tider på Padborg Park, og han er optimist inden mødet mere hele eliten i superklassen.
  - Jeg kører efter at komme i top-8, lover Christian Høgh.
  Han er fra Aarhus og får derfor noget nær hjemmebane på Ring Djursland.

 • 02/05/2016

  Padborg Open's meeting - Nu er det resten mod Nykjær

  ANALYSE: På forhånd var Michel Nykjær fra Næstved og Jesper Egebart fra Vejle udset til at blive de to topfavoritter til supertourisme-mesterskabet i den sæson, der blev kørt i gang i weekenden på Padborg Park. Og hverken Nykjær eller Egebart rystede på rattet, men levede helt op til forhåndsforventningerne.

  Efter 1. afdeling i OK MOBIL 1 DST er Michel Nykjær på førstepladsen i mesterskabet med 89 points, og det var også sjællænderen, der stod på det øverste podietrin efter finalen i FTZ Padborg Open. Hvor han sidste år kun var halvhjertet med i Danish Supertourisme Turbo, så ser han ud til i 2016-sæsonen at blive en stjernekører i denne superklasse.
  Jesper Egebart nåede ikke den eftertragtede førsteplads i hverken tidtagning eller i de tre heats, men han var hele tiden med fremme, og han indtager 2. pladsen i mesterskabet med 84 points. I Nordic Racing skal de lige finde lidt mere speed, hvis Egebart skal helt til tops.

  Kevin Rossel fra Vejle, der i år er alene i Hartmann Racing efter 2015-sæsonens dejlige, dramatiske rivalisering med team-kollega Michael Outzen i det nu forhenværende JM Racing, er med samlet 76 points placeret på en 3. plads i serien, og dermed har han kørt sig i position som første-udfordreren til de to favoritter. Rossel er tilsyneladende kommet i gode hænder hos Hans Hartmann, og han kørte et flot åbningsløb og viste både talent og omtanke.

  Der er ingen overraskelse i rækkefølgen Nykjær, Egebart og Rossel. Til gengæld er det uventet, at Ole Petersen fra Bredebro allerede fra starten af sæsonen blander sig blandt de hurtigste. Han kørte i alt 63 points ind på sin konto, og han viste både hurtighed og mod. I en enkelt situation også overmod, og det blev han straffet for, men det er altså points og podieplaceringer, der køres om, og ikke tudekiks.

  Martin Vedel Mortensen fra Odense fik en superdebut i DST og vandt 1. heat, og i 2. heat blev han nr. 3, men han mistede den helt perfekte søndag på Padborg Park, da han kiksede starten og kort efter udgik. Alligevel kørte han sig i top-5 med 61 points.

  Top-5 nåede Frederik Nymark ikke, og dermed levede han ikke op til forventningerne i sit team. Han har knyttet 2015-mesteren Michael Outzen til sig som en personlig coach, men endnu er der ikke fuldt udbytte af dette samarbejde. Frederik Nymark blev ramt af Ole Petersen, og de to har vist kun en kold skulder til overs for hinanden. Hold øje med de to, når de næste gang ligger side om side i et race.

  Den helt store skuffelse oplevede Frederik Vodder fra Roskilde. Alene i ét heat var han fire gange i pit med tekniske problemer, og først i finaleheatet fik han fart på sin bil og kom op blandt de forreste, hvor han helst vil være.

  Det var spændende at følge team-kollegerne fra Kristensen Motorsport, Nicki Kristensen og Jens Reno Møller. De kørte begge race af et fartglad hjerte, og det gav både gode placeringer, men også masser af skrammer på bilerne.

  Åbningsløbets største overraskelse var Mikkel Bang Johnsen fra Aalborg. Han havde allerede i lørdagens tidskørsel store problemer med sin motor, der satte ud, og vanskelighederne var ikke fjernet søndag formiddag, men da hans mekanikere endelig fik løst problemet, viste Mikkel Bang Johnsen flot fart, og han blandede sig i den bedste halvdel.

  Efter at have været som bambi på glatis op til sæsonen, så fik endnu en debutant, Mikkel Gregersen fra Kolding, også meget bedre styr på sin supertourisme-racer og blev en del af racet.

  Det betød, at feltet som helhed viste race, der er en superklasse værdig. Og om 14 dage, så er det resten af feltet, der udfordrer den førende Michel Nykjær. Det sker på Ring Djursland.

 • 01/05/2016

  Padborg Open's meeting - Sønderjysk jubel var størst

  Han var hele følelsesregistret igennem. I 2. heat i OK MOBIL 1 DST på Padborg Park betød en trykket bagskærm ind mod et dæk, at Ole Petersen fra Bredebro sad i røg og damp inde i sin bil. Lige efter heatet måtte han ind og få ilt i ambulancen i 10 minutter, inden han igen var klar til at køre. Samtidig var han nok feltets mest udskældte kører.
  Flere af hans rivaler rasede mod ham og pegede på skader på deres biler. Ole Petersen, der kører i Team Prego Racing, blev også idømt en straf og sat tilbage, men alligevel kørte han et flot finaleheat, og den sønderjyske jubel var størst, da han trådte op på podiet.

  Finalen blev vundet af Michel Nykjær fra Team Prego Racing, og han levede hele søndagen op til sin favoritværdighed og fører efter første afdeling i stillingen om det eftertragtede mesterskab i superklassen.

  Jesper Egebart fra Nordic Racing levede også op til rollen som supertourisme-favorit og blev ikke alene nr. 2 i finalen efter Nykjær, men det er også rækkefølgen i mesterskabsserien.

  Af udfordrerne var det altså Ole Petersen, der viste klassen i finalen, men Kevin Rossel fra Hartmann Racing havde også god fart på sin bil og vil ganske givet være med helt i toppen i 2016-sæsonen.

  For Frederik Nymark blev det en søndag med lige ved og næsten – uden at nå målet, der var en førsteplads. Han manglede det afgørende i de tætte dueller og får endnu ikke fuldt udbytte af de gode råd fra 2015-mesteren Michael Outzen.

  Finaleheatet blev noget af en oprejsning for Frederik Vodder fra Roskilde Racing Center. Endelig fungerede bilen, og Vodder kørte over målstregen som nr. 6.

  Ulrik Linnemann, der har europæisk klasse som rallycross-kører, blev bedre og bedre i sin supertourisme-racer og imponerende med en 7. plads i finalen, og det var lige foran Jens Reno Møller, der fik banket masser af rust af sin racerkarriere og nu er i gang i den nye superklasse i dansk motorsport.

  Mikkel Bang Johnsen nåede i finalen at vise, at hvis hans motor fungerer, så kan han køre race.

  Til gengæld sluttede søndagen på uheldigste vis for Nicki Kristensen fra Kristensen Motorsport. Han fik defekt i starten og måtte opgive efter en søndag, hvor han ellers havde vist flot race. Det havde Martin Vedel Mortensen fra Team Prego Racing også, men han nåede heller i over målstregen i sidste løb.

  Mikkel Gregersen fra Kolding blev bedre og bedre og har nu fået fodfæste i supertourisme-klassen, og norske Molly Pettit kom også lovende fra start som debutant i klassen.

 • 01/05/2016

  Padborg Open's meeting - Wauw, sikke et superrace

  Publikum var begejstrede på Padborg, og tv-seerne fik superrace, da 2. heat blev kørt i OK MOBIL 1 DST.

  Jens Rene Møller kunne ikke holde sin førsteplads., og i et tæt race med team-kollergene Møller og Nicki Kristensen kom Nykjær mellem dem og sate sig på førstepladsen. Der blev han løbet ud.
  Men bag ham skete der ting og sager.

  Kevin Rossel kom op på 2.pladsen, og Martin Vedel Mortensen sate sig på 3. pladsen, men derefter var der race i superklasse mellem Ole Petersen, Nicki Kristensen og Jesper Egebart. Det var så tæt, det kunne blive.

  For Frederik Vodder er der tale om sorte søndag. Han kom slet ikke med i 1. heat, og i 2. heat var han fire gange i pit.
  Der er nu lagt op til en fantastisk finale. Hvpr nr. 2 og 2 i den samlede stilling, Jesper Egebart og Michen Nykjær, starter forrest med udfordrerne Martin Vedel Mortensen og Kevin Rossel lige efter.

  Nicki Kristensen kører godt i dag og er også med fremme, og det samme er Ole Petersen.

 • 01/05/2016

  Padborg Open's meeting - Debutantsejr i dramatisk start

  Hvilken start! Åbningsløbet i OK MOBIL 1 DST fik masser af dramatik lige fra de første fødder trykkede gaspedalerne i bund.

  Martin Vedel Mortensen fra Odense fik en optimal start og kom først ud af det første sving, hvor der helt som sædvanligt var en voldsom trængsel og alarm.

  Nicki Kristensen fra Ikast kom også flyvende ind i 1. heat i 2016-sæsonen i Danish Supertourisme Turbo og lå på 2. pladsen, men efter få omgange kom Nicki Kristensen skævt ud af opløbssvinget og blev dermed en stopklods for flere af de øvrige i feltet.

  Den hurtigste fra tidtagningen, Michel Nykjær fra Næstved, mistede hele fronten, og det gjorde tydeligvis bilen langsommere.
  Martin Vedel Mortensen kørte helt suverænt i spidsen for feltet og fik efterhånden et forspring på 10 sekunder ned til Jesper Egebart fra Vejle, der havde kørt sig flot op i feltet. Frederik Nymark fra Hadsten kom også med frem og indtog 3. pladsen foran Ole Petersen fra Bredebro.

  Efter 11 minutter lignede debutanten Vedel en helt suveræn vinder, men så snurrede Ulrik Linnemann rundt i opløbssvinget, og det sendte en safetycar på banen, og det betød, at hele det øvrige felt kom helt tæt op bag Martin Vedel Mortensen. Det udløste en dramatisk sidste omgang, da løbet igen blev givet fri, men Vedel lod sig ikke skræmme af Jesper Egebart, der ellers kom millimeter tæt på, og Vedel var først over stregen skarpt forfulgt af Egebart og Nymark.

  Ole Petersen, Bredebro, blev nr. 4 foran Kevin Rossel,Vejle, Nicki Kristensen og Michel Nykjær, og den tidligere Le Mans-kører Jens Reno Møller fra Ikast sluttede på den vigtige 8. plads, der betyder, at han starter i poleposition i 2. heat.
  Super. For norske Molly Pettit lykkedes det at komme i top-10, og lige efter fulgte Mikkel Bang Johnsen fra Aalborg, der endelig fik gang i sin bil efter tekniske problemer i tidskørsel og i træning.

 • 30/04/2016

  Padborg Open's meeting - Første 25 points til favorit

  Det var sæsonens første sandhedens minut.

  Efter det lange forspil med mange testomgange var kørerne i OK MOBIL 1 DST for første gang ude i racet om de værdifulde points. Det skete i FTZ Padborg Open, og i lørdagens tidskørsel viste Michel Nykjær, at han med rette betegnes som én af favoritterne til 2016-mesterskabet.

  Han kørte i tiden 59,432 den hurtigste omgang, at han kunne dermed sætte de første 25 points ind på sin konto.

  Jesper Egebart har været nævnt som den anden favorit i 2016-feltet, og han levede også op til favoritværdigheden. Egebart kørte med 59,634 den næsthurtigste omgang.

  Derefter fulgte udfordrerne. Det var Kevin Rossel, Frederik Nymark og Martin Vedel Mortensen. Nicki Kristensen var den positive overraskelse og kørte i 7. hurtigste tid, og Rene Rasmussen fik et flot comeback til motorsport med en 8. plads i tidskørslen.

  Dermed er det Rene Rasmussen, der starter forrest i søndagens 1. heat i superklassen med Nicki Kristensen som nærmeste rival, mens lørdagens hurtigste, Michel Nykjær, starter som nr. 8.

  Den mindre gode overraskelse var Frederik Vodder. Han kunne ganske enkelt ikke få fart på sin bil og sluttede som nr. 10, og det er langt fra de forventninger, der stilles til ham i år.

  Debutanten Mikkel Bang Johnsen havde tekniske problemer og har endnu ikke fået gang i sin nye supertourisme-racer, og han sluttede sidst i tidskørslen. Hans mekanikere går nu på jagt for at finde fejlen, så bilen kan være klar til søndagens åbningsløb.
  Åbningsløbet kan følges på seks regionale tv-kanaler og som livestreaming, men der ventes også flere tusinde tilskuere på Padborg Park.

 • 29/04/2016

  Superklassen ud til alle motorsportsfans

  Den nye superklasse i dansk motorsport bliver nu synlig for alle fans over hele landet.

  De seks regionale stationer, TV Syd, TV Midt-Vest, TV Østjylland, TV Nord, TV Lorry og TV Bornholm sender FTZ Padborg Open direkte på deres pluskanaler søndag. Første afdeling kl. 12.30-14.25, og efter en kort pausen igen 15.00-17.15.

  Det bliver med OK MOBIL 1 DST i hovedrollen, og i første afdeling bliver der et tilbageblik på lørdagens tidskørsel i DST og direkte billeder fra supertourisme-racerne i 1. heat, men seerne får også mulighed for at stifte bekendtskab med Formel Ford, Legend Car Cup og Drifting.

  I anden afdeling kommer afgørelsen i åbningsløbet i Danish Supertourisme Turbo med både 2. heat og finaleheatet.

  Sæsonpremieren på Padborg Park kan også følges som livestreaming. Det kan findes på www.tvsyd.dk.

 • 29/04/2016

  Padborg Open's meeting - To favoritter angribes af udfordrerne

  Ladies and Gentlemen, Start Your Engines.
  Det er lige før, de fem røde lys bliver slukket, og starten går til OK MOBIL 1 DST 2016. Danish Supertourisme Turbo er klar til sin anden sæson, og den nye superklasse i dansk motorsport inviterer publikum – og nu også tv-seerne – til en ildsprudlende omgang race.

  Den første sæsons mester i DST, Michael Outzen, stiller ikke op for at forsvare sin titel. Alligevel er han en del af DST 2016. Outzen er personlig coach for Frederik Nymark, og på forhånd er der store forventninger til dette samarbejde.

  I den første sæson viste Frederik Nymark, at han kan køre rigtig hurtigt på netop Padborg Park, hvor åbningsløbet køres. Han vandt et heat i suveræn stil, og den unge kører fra Hadsten betragtes som én af udfordrerne til dette års mesterskab.

  Det samme gør Kevin Rossel fra Vejle. Allerede i den første sæson kørte han stærkt, og han viste, at han ikke er bange for at kaste sig ud i risikable overhalinger og dramatiske dueller.

  Frederik Vodder fik også mere og mere fart på sin orange supertourisme i 2015, og forventningerne til ham er, at han kører den første sejr hjem og også blander sig i toppen.

  Team Prego Racing, der hører til på Padborg Park, ser stærkt ud i år, og det kan betyde, at Martin Vedel Mortensen fra Odense måske kan blande sig i toppen, selv om han er debutant.

  Ole Petersen fra Bredebro er også med i Team Prego Racing, og han har sat sig selv på skånekost i forhold til træning forud for sæsonen, og det kan vise sig at komme ham til gode. Han ser skarpere ud, og i 2015-sæsonen gav han prøver på sin hurtighed, blandt andet med to heatsejre, hvor han førte fra start til mål.

  Ole Petersen kan blive den femte udfordrer i feltet.
  Der er to forhåndsfavoritter. Michel Nykjær fra Næstved er ud fra tidligere resultater stjernen i feltet, og i modsætning til 2015-sæsonen kører han i år alle afdelinger. Hvis han skal nå helt til tops, kræver det dog, at han bliver bedre venner med dommerne i denne sæson end i 2015. Hans bil er under alle omstændigheder blevet bedre efter dygtigt arbejde i værkstedet.

  Favorittens nærmeste rival ser ud til at blive Jesper Egebart fra Vejle. Han har set rigtig hurtig ud under forberedelserne til årets serie, og han sluttede 2015-sæsonen som den hurtigste. Forventninger til Jesper Egebart er store i hans team, Nordic Racing, der med Per Egebart som teamchef er én af de mange far-søn-konstellationer i dansk motorsport.

  Nordic Racing tæller også norske Molly Pettit. Det er en spændende personlighed, der hed træder ind i DST-feltet. Hun er om nogen dedikeret til det at køre race. Hun sammenligner det faktisk med et kærlighedsforhold. Molly Pettit skal vise, at hun igen tør køre stærkt efter en dramatisk ulykke i DTC i sidste sæson.

  Molly Pettit er ikke den eneste kvinde i superklassen. Hun får selskab af Nicole Rasmussen fra Frederikssund. Et helt nyt bekendtskab, der på grund af eksamenspres ikke har haft tid til at køre ret mange omgange i en supertourisme-racer forud for sæsonstarten.

  Det har hendes far, Rane Rasmussen, som i lighed med datteren er en del af Nymark Racing, og Rene Rasmussen har kørt på tider, der viser, at han måske godt kan blande sig i den bedste halvdel.
  Mikkel Bang Johnsen fra Aalborg kørte faktisk stærkt, da han første gang prøvede en supertourisme-racer. Det er lidt mere usikkert, hvad han kan, efter at han har fået sin egen bil. En kører som Nicki Kristensen, Ikast, havde et enkelt forsøg i 2015, hvor han viste både fejl og fart. Nu skal det vise sig, hvad han byder på i 2016-sæsonen.

  Ulrik Linnemann fra Suldrup syd for Aalborg kommer ikke til at køre hele DST-serien, fordi han også er med i rallycross, men han bliver en spændende gæst, der dog næppe vil kunne blande sig helt i toppen. En anden gæst, den kendte Legend Car-kører Kenneth Jensen fra Randers, bliver heller ikke en del af mesterskabskampen, men han er alligevel også et plus for DST.
  Mikkel Gregersen fra Kolding er debutant, og han er et ret så ubeskrevet blad. Han har i test haft vanskeligt ved at holde sin bil på banen, men han kan i premieren meget vel vise sig at have forbedret sig.
  Og så er der Michael Bergmann, Risskov, Jens Reno Møller, Ikast, og Henrik Jansen, Roskilde – tre gentlemen, heldigvis også med unoder, der bare slet og ret kører noget godt race. Og som kan skabe uforudsete forskydninger i feltet.

  Kim Rødkjær fra København var sammen med Tom Pedersen med til at indføre franske Supertourisme til Danmark. Han er ikke længere med i selskabet bag DST, men til gengæld er han blevet en del af feltet på banen, og dermed har han påtaget sig endnu en stor udfordring.

  Der køres tidskørsel lørdag eftermiddag, og søndag afvikles OK MOBIL 1 DST med tre heats i åbningsløbet på Padborg Park. Det bliver med to favoritter og en håndfuld udfordrere til mesterskabet og et samlet felt, der er klar til en omgang superrace med plads til overraskelser.

 • 27/04/2016

  Superklassen får spændende gæst

  - Han er den vildeste kører, jeg endnu har set på banen.

  Tom Pedersen – ejer af Padborg Park og manden bag Danish Supertourisme Turbo – var lige ved at lukke øjnene af bare skræk, da han første gang så Ulrik Linnemann køre rundt på banen i en supertourisme-racer.

  Men Tom Pedersen var også imponeret over det, han så, og han er sikker på, at superklassen i dansk motorsport får en spændende gæst i netop Ulrik Linnemann.

  Den 27-årige kører fra Suldrup syd for Aalborg er kendt som en topkører i rallycross, hvor han også imponerer på europæisk plan. I rallycross afgøres meget på kun fire omgange, og i de indledende heat starter bilerne side om side.

  - I rallycross gælder det om at give den fuld gas fra start til mål, og der er ikke tid til at køre og vente på, at en konkurrent begår en fejl, forklarer Ulrik Linnemann, der betegner sig selv som en sprinter i motorsporten.

  Han trækker på smilebåndet, når han hører Tom Pedersen fortælle om hans vildskab. Det er så også det eneste, han trækker på. Ellers er han til fuld gas. Uden at han dog vil betegne sig selv som en vildmand.

  - Men det var da en stor omstilling, da jeg første gang kørte i en supertourisme-racer. Min rallycross-bil er forhjulstrukket og har 230 hk, mens supertourismen er baghjulstrukket og har nogle flere kræfter, og det kom som en overraskelse for mig, at den så hurtigt omsætter energi til fart, forklarer Ulrik Linnemann.

  Ulrik Linnemann kører i første omgang med i åbningsløbet, og han er også med i tredje afdeling, der køres samtidigt med Danmarks Hurtigste Bil på Padborg Park. Han vil ikke udelukke, at han deltager i endnu to afdelinger i DST, hvor de ikke kolliderer med hans opgaver i rallycross.

  - Det afhænger af resultatet i åbningsløbet. Det regner, og jeg når ikke at vise, hvor min topfart ligger, og derfor går jeg også ind til åbningsløbet uden forventninger om en topplacering, men jeg vil heller ikke være blandt de sidste.

 • 26/04/2016

  Legend Car-vinder i nyt format

  Kenneth Jensen fra Randers har hørt til ”de vilde” i Legend Car, og han viste, at han virkelig tør træde speederen i bund. Forud for en samlet 3. plads i 2015-sæsonen, vandt han mesterskabet i den populære klasse med de små hidsige amerikanerbiler i både 2012 og 2013.

  Nu sætter Kenneth Jensen sig ind i et nyt format.
  Formatet er fransk og hedder supertourisme. Når 2016-sæsonen indledes i den kommende weekend på Padborg Park, sidder Kenneth Jensen bag rattet i bil nr. 44. Det var det nummer, Kurt Thiim kørte med i 2015-sæsonen.

  Kenneth Jensen havde i første omgang meldt sig til landdistanceserien DEC, og han svigter ikke en aftale.

  - Den klasse skal jeg også være med i, men jeg må indrømme, at jeg er blevet bidt af en supertourisme-racer, fortæller Kenneth Jensen.

  Kenneth Jensen har i første omgang indgået en aftale med Team Raceclub gældende for tre løb. Det kan gå hen og blive til flere. Det afhænger af placeringen i åbningsløbet.

  Han har testet på Padborg Park, og han træner igen tirsdag i ugen op til premieren i OK MOBIL 1 DST.

  - I første test kørte jeg kun på gamle dæk. Nu skal jeg også prøve med nye dæk og se, om jeg kommer ned på de omgangstider, jeg håber på.

  Kenneth Jensen føler selv, han kommer med en god baggrund. Han erkender, at Legend Car-klassen kan se vild ud, men han afviser, at det nu er en vildbasse, der sætter sig ind i en supertourisme-racer.

  - I Legend Car står bilerne dårligt fast, og derfor er vi kørere slet ikke så meget vildbasser, som publikum ofte får indtryk af. Det kræver tålmodighed at køre Legend Car, og den tager jeg med ind i DST, hvor bilerne har et godt bid i banen, og hvor bremserne er super.

  Med sine 41 år bliver Kenneth Jensen én af de ældre debutanter i superklassen i dansk motorsport.

 • 21/04/2016

  Dækpoker og hemmelighedskræmmeri

  Både kørere og de fleste teams spillede rollen som finurlige kræmmere, da feltet i superklassen i dansk motorsport, OK MOBIL 1 DST, blev præsenteret på Padborg Park. Og der blev spillet dækpoker til den store guldmedalje for ikke at afsløre for meget før sæsonstarten om 10 dage. Bag dette hemmelighedskræmmeri var der alligevel flere, der kørte sig til en favoritposition.

  En kører som Frederik Nymark, der har fået sidste års mesterkører Michael Outzen som sin personlige coach, havde slet ikke sin transponder i bilen, og han blev således hverken registeret for omgange eller tider.

  Team Prego Racing viste stor styrke før sæsonpremieren og havde både Nykjær og Martin Vedel Mortensen under minuttet, og den tredje kører i teamet, Ole Petersen, var tæt på og viste, at han sandsynligvis kommer til at køre hurtigere i år end i debut-sæsonen.

  Men hvem kørte på gamle dæk. Og var der én, der kom under minuttet, fordi han fik fire nye dæk på?

  Jesper Egebart viste også stor speed og havde på et tidspunkt den hurtigste tid for en omgang, 59.765. Det skete i øvrigt med de fire dæk, han havde under sig i 2015-finalen, hvor han var hurtigst. Hans supertid blev dog imødegået igen af Michel Nykjær, der blev noteret for 59.633. Både Nykjær og Egebart demonstrerede således, at de to er blandt de absolutte favoritter i 2016-sæsonen.

  Michael Outzen forsvarer ikke sit 2015-mesterskab, men den populære fynbo er alligevel til stede. Ud over at være knyttet til Frederik Nymark, så kørte Outzen også et par omgang med den fartbegejstrede rallycross-kører Ulrik Linnemann og gav nogle gode råd videre.

  Det blev også til et gensyn med en anden personlighed i dansk motorsport. Jens Ole Mathiesen vandt i 2015 teammesterskabet med sit JM Racing. Han har solgt sine to biler, men alligevel er han fortsat med i Danish Supertourisme Turbo. Jens Ole Mathiesen er blevet bestyrelsesmedlem i DST.

  Den sidste lørdag i april er der træning og tidtagning, og søndag den 1. maj køres åbningsløbet i OK MOBIL 1 DST på Padborg Park. Det bliver også med den første direkte tv-transmission fra superklassen på seks regionale tv-kanaler.

  Dem holder vi os for os selv, sagde en underfundig Frederik Nymark.
  Michel Nykjær slog også på et tidspunkt sin tid- og omgangsmåler fra, men alligevel kunne han og hans team ikke undgå at afsløre deres tilfredshed med, at sjællænderen kørte seks omgange i træk, og hver gang var han under minuttet.

 • 25/11/2015

  Superteam klar til ny sæson

  Et hurtigt comeback! Efter finalen i Danish Supertourisme Turbo på Padborg Park i oktober meddelte Kent Bo Steffensen, at han trak sig tilbage, og Perfection Racing stoppede. Men når en ny sæson starter på Padborg Park den 1. maj 2016, er Kent Bo Steffensen også tilbage. Han bliver chef for et nyt superteam i DST.

  De tre kørere bliver Michel Nykjær fra Næstved. Martin Vedel Mortensen fra Odense og Ole Petersen fra Bredebro. Dermed er forventningerne til dette team allerede skruet op på forhånd.

  Padborg Park-ejeren og manden bag DST, Tom Pedersen, var også teamchef for det team, der talte Kurt Thiim og Michel Nykjær og Ole Petersen. Nu bliver Kurt Thiim afløst af Martin Vedel Mortensen, og Tom Pedersen overdrager teamchef-ansvaret til Kent Bo Steffensen.

  –Det betyder, at jeg helt kan koncentrere mig om organisationen bag DST, og jeg betragter det som en stor gevinst for serien, at en mand som Kent fortsat er med i et samarbejde med tre dygtige kørere, forklarer Tom Pedersen.

  Det er endnu ikke afgjort, hvad teamet kommer til at hedde, men i værkstedet er forberedelserne til en ny sæson allerede begyndt.

  Michel Nykjær indledte 2015-sæsonen i Image Racing. Det samarbejde gik skævt, og da Nykjær samtidig havde opgaver i en international serie, kom han fra start uden points. Det gjorde, at han var uden chance for et mesterskab, da han kom over i Team Thiim som makker med Kurt Thiim. Men Michel Nykjær nåede at vise, at han virkelig kan køre stærkt i en supertourisme-racer, og han vil kunne køre med om den samlede førsteplads i 2016-sæsonen.

  Martin Vedel Mortensen kommer ind i Danish Supertourisme Turbo med en fortid i Special Saloon-klassen, hvor han i en Opel Corsa viste sig som en rigtig hurtig ung mand, der ikke var bange for at køre om kap med ferrarier og corvetter, selv om han manglede kræfter i sin motor. Martin Vedel Mortensen har også vist sin klasse i nordisk selskab, og han sætter sig nu ind bag rattet i en endnu hurtigere supertourisme-racer og melder sig ind i et skrapt felt.

  I løbet af 2015-sæsonen blev Ole Petersens familie-team en del af Team Thiim, og det samarbejde fortsætter altså i 2016-sæsonen. Ole Petersen nåede i den første sæson i DST at vise, at han kan køre stærkt. To gange startede han i pole position, og begge gange nåede han også som den første frem til det ternede flag.